5 nagyon jó ok, hogy miért tanulj olaszul!

1)   Az olasz nyelv az ételek, a lakberendezés, a divat és az ínyenc konyha nemzetközi nyelve. Ugyancsak széles körben elterjedt a művészetek és a luxuscikkek piacán. 61 millió ember beszéli és a 4-ik legtöbbet tanult nyelv a világon. Ha tudsz olaszul olvasni, akkor elmerülhetsz Dante Alighieri, Petrarch, Leopardi és Umberto Eco eredeti műveiben, valamint Bocelli, Pavarotti, Tiziano Ferro, Laura Pausini, és Eros Ramazotti szavait csodálhatod.

2)   Az olasz életvitel megtanítja az embereket, hogy hogyan éljenek jól. Olaszországban a legfontosabb dolog a család és a barátok. Az olaszok élvezik az életet, időt szánnak a jó ételek, a jó borok és a jó társaság élvezetére. Imádnak egészséges, friss ételeket fogyasztani, a mediterrán étkezésnek megfelelően. Megélik a szenvedélyt, a nyugalmat, és az élvezeteket.

Olasz nyelvtanulás
3)   Az olasz nyelvet nem nehéz megtanulni. Gyorsan tanulhatsz, kicsit nagyobb erőfeszítéssel. Az olasz az egyetlen nyelv, amelyből sokan már eleve tudnak pár szót, mint például: ciao, pizza, cappuccino, espresso, pasta, spaghetti, dolce vita.. Az olasz egy fonetikus nyelv, ami azt jelenti, hogy van egy közvetlen és kiszámítható korreláció a hangok és a helyesírás között. Ennek eredményeképp, ha ránézel egy leírt szóra, pontosan tudni fogod, hogyan kell kiejteni.

4)   Az olasz a szerelem és romantika nyelve is. Olaszul nagyon változatosan ki tudod fejezni az érzéseidet, például: Ti amo – Szeretlek / Ti voglio bene – Nagyon szeretlek / Mi piaci – Kedvellek / Sei tutto per me – Te vagy a mindenem / Sono innamorato / innamorata di te – Beléd vagyok esve / Ho bisogno di te – Szükségem van rád / Ti voglio – Szeretlek / Ti desidero – Akarlak! Egy mikro felmérésben 320 nyelvész találta úgy, hogy az olasz nyelv a legromantikusabb nyelv a világon.

Olaszországi nyelvtanulás
5)   Olaszország, az utóbbi időbeni gazdasági nehézségeinek ellenére, még mindig fontos szerepet játszik a világgazdaságban. Az Egyesült Királyságban például, ha az üzleti szektorban keresnél magadnak munkát, akkor rájössz, hogy az olasz nyelv ismerete egy nagyon hasznos képesség. Egy, két évvel ezelőtti kutatásban, az olasz volt a 4-ik legjobban keresett nyelv a munkaadók részéről. Az álláshirdetések 14%-ában szerepelt az olasz nyelv követelménye, különösen a pénzügyi szektorban.

Ha felkeltettük érdeklődésedet az olasz nyelv iránt, olvasd el további kedvcsinálónak korábbi diákjaink élményeit olaszországi nyelvtanulásukról, illetve szakmai gyakorlati programjaikról:
Üdvözlet Firenzéből..
Üdvözlet Olaszországból..
Üdvözlet Salernoból..

Különböző programjainkról Olaszországban az alábbi linkeken tájékozódhatsz bővebben:
Nyelvtanfolyamok Olaszországban
Szakmai gyakorlat Olaszországban
Nyári tábor Olaszországban

Jelentkezés: info@novaexperience.hu