Nyelvtanfolyamok Olaszországban

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK FIRENZÉBEN

Nyelvtanulás Firenzében

Olaszország egyik nagyvárosa, egyben Toszkána régió székhelye és kulturális központja. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta. 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A várost a „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetik. Történelmi belvárosát 1982-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. 1986-ban Európa kulturális fővárosa volt. A régészeti leletek tanúsága szerint a mai Firenze területe már háromezer éve lakott volt. Legtöbb fennmaradt építménye, műemléke a XIV-XVI. századból, a reneszánsz trecento, quattrocento, cinquecento időszakából származik. A látnivalók többsége a középkori városfalak által határolt területen belül helyezkedik el. Látnivalói közé tartozik a Dóm tér (Piazza Duomo), amely tér a város egyházi jellegű központja a középkortól napjainkig. Itt áll a Firenzei dóm, a Harangtorony, a Dóm-múzeum és a Keresztelő Szent János-kápolna, ami egy nyolcszögű kupolás épület, külső falain különböző színű márványlapokból álló díszítéssel. Eredetileg Firenze székesegyháza volt, s egyben a toscanai román ízlés valódi remeke.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Firenzében szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK FIRENZÉBEN

Amennyiben ezt az iskolát választod, a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Via S.Spirito

Nyelvtanulás Firenzében

Szakmai gyakorlati lehetőség egyaránt elérhetők ebben az iskolában.
Az általánostól kezdve az intenzívig át, a magánórákon keresztül az üzleti olaszig, illetve a vizsgaelőkészítő tanfolyamokig találsz itt kurzusokat, 230 EUR ártól kezdődően.
A nyelvtanfolyamok kiegészíthetők különféle foglalkozásokkal, mint pl.: kultúra órák, főzés vagy rajzolás.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, stúdió apartmanokban, vagy hotelekben.

Iskola további helyszíne: Elba szigete

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK NÁPOLYBAN

Nyelvtanulás Nápolyban

Dél-Olaszország legnagyobb városa, Campania régió székhelye. A város lakossága kb. 1 millió, ezzel Róma és Milánó után a harmadik legnagyobb olasz város. Félúton fekszik a Vezúv és egy másik vulkáni terület, a Campi Flegrei, között, a Nápolyi-öböl északi partján.  Híres a népszokásairól és konyhájáról, többek között Nápoly a pizza szülőhazája is. A nápolyi nyelv, Olaszország egyik leggazdagabb és legszínesebb regionális nyelve, sok jellemzőjében eltér a hivatalos olasz nyelvtől. Nápoly történelmi központja Európa egyik legnagyobb történelmi városközpontja és 1995 óta az UNESCO Világörökség része. Az óváros a mai napig megőrizte régi szerkezetét. Nápoly tele van gótikus építészeti emlékekkel, mint pl. a San Lorenzo Maggiore-temploma és a Santa Maria Donna Regina Vecchia. A nápolyi zene egyik érdekessége a nápolyi dal, amelyek világhírnévre is szert tettek, mint pl. az O sole mio, Torna a Surriento és a Funiculì Funiculà. 1737-ben megépült a San Carlo operaház, amely a mai napig a világ egyik vezető operaháza, Olaszországban a legnagyobb, 6 emelete kb. 3000 néző számára nyújt ülőhelyet. Látnivalók még: Földalatti Nápoly -a város alatt húzodó barlangrendszer, egykori vízvezetékek, katakombák, és alagutak együttese alkotja, Castel dell’Ovo -a “tojásvár”, Castel Nuovo -az új vár, melynek reneszánsz kapuja Európa egyik legszebb ilyen alkotása, Santa Chiara templom -az anjouk temetkezési helye volt, legfőbb látványossága a síremlékek. Nemcsak Nápoly, hanem környéke is mérhetetlenül gazdag mind természeti, mint történelmi-kulturális látnivalókban, ilyen pl. a Vezúv -a várostól délkeletre fekvő ma is aktív vulkán, Ischia -Capri szigetei a Nápolyi-öbölben, Pozzuoli városa a hatalmas római amfiteátrummal és a Serapiummal, az antik Herculaneum és Pompeii romvárosai, valamint az Oplontis és Torre del Greco római villái.

A helyi nyelviskolák sokéves tapasztalattal, garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Nápolyban szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK NÁPOLYBAN

Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Santa Maria dell’Aiuto

Nyelvtanulás Nápolyban

Általános, magánórák, illetve üzleti olasz órák 230 EUR ártól kezdődően.
A nyelvtanfolyamodat kiegészítheted gasztronómia, fényképészet, web rádió vagy ének órákkal.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, vagy diákszálláson.

Az iskola további helyszíne: Firenze

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK RÓMÁBAN

Nyelvtanulás Rómában

Olaszország fővárosa, Lazio régió központja. A Tiberis partjának 7 dombjára települt, a tengerparttól kb. 28 km-re terül el. Az ország legnagyobb és legnépesebb városa több mint 2,7 millió lakossal. Területén található a Vatikán, a katolikus egyház központja, a világ legkisebb független állama. Története több mint két és fél ezer évet ölel fel. A Római Királyság, a Római Köztársaság és a Római Birodalom fővárosa volt. 2007-ben Róma volt a világon a 11. és az Európai Unióban a 3. leglátogatottabb város. Múzeumai és műemlékei, mint pl. a Colosseum -a Római Birodalom egyik legfőbb szimbóluma, a világ legnagyobb eddig épített amfiteátruma- a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai között vannak. Róma utcaképei az évszázadokkal együtt változtak. Rómából indultak olyan klasszikus építészeti formák mint a boltív, a kupola és a boltozat is. Jelentős, az ókorban épült épületek között van a Forum Romanum, a Domus Aurea, a Pantheon, a Traianus-oszlop, a Circus Maximus, a Caracalla fürdő, a Castel Sant’ Angelo és az Ara Pacis Augustae. Róma a reneszánsz első számú központja is a világon, a Michelangelo tervei alapján épült Piazza del Campidoglio tér remek példa erre. Ebben az időben az arisztokrata családok pénzüket pazar épületek építésére szánták, így épült például a Quirinale-palota is, ami ma az Olasz Köztársaság elnökének székhelye. A barokk stílus legjelenősebb építményei közé tartozik a város egyik jelképe, a Trevi-kút. Rómában van továbbá Európa legnagyobb mecsetje. Az 1303-ban alapított római tudományegyetem a legnagyobb Európában, közel 150.000 hallgatóval. Róma Európa egyik legnagyobb és műemlékekben leggazdagabb történelmi városközpontja, 1980 óta az UNESCO Világörökség része.

A helyi nyelviskolák sokéves tapasztalattal, garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Rómában szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK RÓMÁBAN

Ha ezt az iskolát választod, a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Via Marghera

Nyelvtanulás Rómában

Szakmai gyakorlati lehetőség és nyári tábor is elérhető ebben az iskolában.
Többféle típusú nyelvtanfolyamot találsz itt, úgy mint általános-, intenzív- üzleti olasz-, vagy magánórák 180 EUR ártól kezdődően.
Nyelvtanfolyamodat különböző foglalkozásokkal egészítheted ki, választhatsz: színészet, éneklés, építészet, fotózás, filmkészítés, főzés, vagy stílus órák között.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, stúdió apartmanban, vagy hotelben.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK SALERNOBAN

Nyelvtanulás Salernóban

Város és megyeszékhely Campania régióban, délnyugat-Olaszországban, a Salernói-öböl partján. Az öböl északi része a turisták által látogatott Amalfi-part, melynek városai Salerno-n kívül még: Amalfi, Maiori és Positano. Salerno különleges vonzerejét az úgynevezett 3 P turistaháromszög adja, ugyanis Pompei, Paestum és Positano között helyezkedik el. Salerno tengerparti sétánya a Lungomare Trieste, különböző pálmafajok szegélyezik a közel öt mérföld hosszú sétányt, emiatt is tartják az egyik legszebbnek Olaszországban. A város fő turisztikai látványossága a Salerno Székesegyház, jellegzetes harangtornyával, mindemellett tele van palotákkal, úgy mint a Morese palota -a 14. században épült-, a De Ruggiero palota -a 16. századból származik-, a Terracena” kastély, a Fruscione palota -a 12. században épült-, és a d’Avossa palota, melyet freskói teszik páratlanná. Főbb látnivalói között van a San Pietro in Vinculis templom, a Sant’Augustine templom, a Sant’Apollonia templom, a Chiesa dell’Annunziatella templom, a Didattico Múzeum, a Verdi Színház, Don Tullio szökőkútja, a genovai kastély, a Pinto kastély, a Chiesa di San Giorgio, mely Salerno legszebb barokk temploma, valamint legősibb monostora is egyben. Salernóban a 11. és 12. század között létesült az első középkori orvosi egyetem, a Schola Medica Salernitana. Az Arechi vár erődítménye egy 300 méteres dombról emelkedik a város fölé, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a Salernói-öbölre. Salerno óvárosa egyike a legjobban karbantartott óvárosoknak az olasz félszigeten, ma híres bevásárló negyed. Európa egyik első botanikus kertje is itt található, a középkori Hortus Sanitatist. A városban elterülő Mercatello Park az egyik legnagyobb park Olaszországban. Salerno nevezetes továbbá filmfesztiváljáról is, mely az olaszországi filmfesztiválok egyik legrégebbije.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Salernóban szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK SALERNÓBAN

A nyelviskolában a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Via Roma

Nyelvtanulás Salernóban

Többféle típusú nyelvtanfolyamot találsz itt: általános, intenzív, tanárképző, egyetemi előkészítő, nyelvvizsga felkészítő kurzusok illetve magánórákat is választhatsz 220 EUR ártól kezdődően.
A tanfolyamokat kiegészítheted különféle foglalkozásokkal, mint pl.: irodalom/opera, művészetek/színház/mozi, kézművesség/kerámia, főzés, zene vagy akár gasztronómia.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, apartmanban, vagy hotelben.
Szakmai gyakorlati lehetőség, nyári táborok és junior programok is elérhetőek ebben az iskolában.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK SIENÁBAN

Nyelvtanulás Sienában

Történelmi város Olaszország középső részén, és annak egyik legszebb tartományában, a Toszkána régióban fekszik. Három összefüggő dombon terül el, Firenzétől mindössze 70 kilométerre. A nagy idegenforgalmat lebonyolító kereskedő- és iskolaváros lakóinak száma körülbelül 55.000-re tehető. A város világhírű konyhájáról, művészetéről és történelmi műemlékeiről. Siena Európa legnagyszerűbb gótikus városa, a hagyomány szerint Senus, Romulus unokaöccse alapította. A legjobb állapotban megmaradt középkori város Olaszországban, belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Az ősi város mai arculata ugyanolyan, amilyennek a XIII. és XIV. században tervezték és formálták. Katedrálisát, a Santa Maria Assuntát a XII. század közepén kezdték építeni, oldalhomlokzata egyszerű fekete-fehér csíkozású márványburkolata tisztán megőrizte a középkori formákat. Jobb oldalán magasodik a pisai-lombard stílusú harangtorony. Gótikus temploma még a San Domenico-templom, és az 1326-ban alapított San Francesco-templom. A Piazza del Campón emelkedik a XIII. század végén-XIV. század elején épült, háromosztatú, gótikus ablakokkal díszített, fölül pártázatos lőrésekkel koronázott téglaépítmény, a Palazzo Pubblico (a városháza), ami mára múzeum. A város képtára, a Pinacoteca Nazionale, a Palazzo Buonsignori XIV. századi gótikus épületében kapott helyett, s ma is hirdeti a sienai művészet eredetiségét.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Salernóban szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK SIENÁBAN

A nyelviskolában a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Via Tommaso Pendola

Nyelvtanulás Sienában

Az általános nyelvtanfolyamon át a magánórákig, illetve orvosi spanyol vagy nyelvvizsga felkészítő kurzusok közül választhatsz 210 EUR ártól kezdődően.
A tanfolyamokat kiegészítheted kultúra vagy főzés órákkal.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, apartmanban, vagy hotelben.
Szakmai gyakorlati lehetőség egyaránt elérhető ebben az iskolában.

Iskola további helyszínei: Ischia, Viterbo

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, írj nekünk, mi segítünk neked megszervezni külföldi nyelvtanulásodat!

Kapcsolódó bejegyzések: