Gyakran Ismételt Kérdések

A GYakran Ismételt Kérdésekre, válaszainkat az alábbi témakörökre osztottuk, hogy könnyebben elérd az általad keresett feleletet:
» GYIK általános témákban
» GYIK nyelvtanfolyam témákban
» GYIK szakmai gyakorlat témákban
» GYIK önkéntes munka témákban
» GYIK kapcsolódó szolgáltatásokról
(Vízum ügyintézés, Repülőjegy foglalás, Szállás foglalás, Biztosítás kötés)

Ha a fentiekben nem találtad meg kérdéseidre a válaszokat, keress minket elérhetőségeinken!

NoVa Experience
Telefon: +36 70 219 0703
Email: info@novaexperience.hu
Skype: nova.experience

1. Mennyi a NoVa Experience konzultációs díja?

Programjainkról és akcióinkról, ingyenes konzultáció keretében tájékoztatjuk diákjainkat. Minden diákunkkal egyénileg foglalkozunk, hogy maximálisan kielégíthessük igényeit, és személyre szabottan válasszuk ki diákunkkal együtt a számára legmegfelelőbb helyszínt tanulmányaihoz. Ehhez többször beszélgetünk vele email-en, telefonon vagy személyesen, hogy maximálisan megismerhessük igényeit, és ehhez mérten tudjunk egy olyan helyszínt választani közösen, ahol élményekben gazdag tanulmányútját töltheti. Ezen konzultációink diákjaink számára teljesen térítésmentesek. Továbbá ingyenes prémium szolgáltatásaink közé tartozik még a repülőjegy foglalás, a szállás foglalás, a repülőtéri transzfer foglalás, illetve a biztosítás kötés, és egyéb kapcsolódó szolgáltatások.

2. Milyen akkreditációval rendelkezik a NoVa Experience?

ICEFInternational Consultants for Education and Fairs-, FedeleFederación de Escuelas de Español como Lengua Extranjera– és Alphe regisztrált ügynökség. Oktatásszervezőink IATC –ICEF Trained Agent Counsellor– akkreditációval rendelkeznek (IATC0429).

3. Milyen programok közül lehet választani külföldön?

Nyelvtanfolyamok, középiskolai programok, felsőoktatási programok, magán iskolák programjai, szakmai gyakorlatok, nyári programok, junior programok, felnőtt képzések, tanár képzések, 50+ programok, önkéntes munkák.

4. Miért válassz minket?

Oktatásszervezőink magyarországi diplomájuk megszerzése előtt és után, maguk is külföldi országokban éltek, és szereztek ott is diplomát. Részt vettek középiskolai tanulmányokban, ahol sikeres érettségi vizsgát tettek (Amerikai Egyesült Államok), tanultak felsőoktatási intézményekben Ausztráliában, ahol szintén diplomát szereztek, és részt vettek ösztöndíjas programokban is (Spanyolország). Latin-Amerikát beutazva számos tapasztalatra tettek szert egy másik kultúrába való beilleszkedésről. Nyugodtan állíthatjuk, hogy oktatásszervezőink az általunk ajánlott programok szinte minden fajtáját saját maguk is megélték, így tökéletesen tisztában vannak egy ilyen tanulmányút előtt, illetve közben felmerülő kérdésekkel, amelyekben magabiztosan tudnak segíteni, véleményt nyilvánítani, és minden felmerülő problémát orvosolni.

Oktatásszervezőink külföldön sajátították el az ottani idegen nyelveket (angol, német és spanyol), ezért rengeteg személyes tapasztalattal rendelkeznek e téren, leginkább az alábbi országokban: Ausztrália, Amerikai Egyesült Államok, Latin Amerika országai, Spanyolország és Ausztria.

1. Van minimum életkor, hogy részt vehessek a nyelvtanfolyamokon? Ha igen, mi az?

Igen, a minimum életkor legtöbb esetben 18 év, de van olyan iskola, ahol már fogadják a 17 éves diákokat is. A 17 év alatti diákjaink a junior programok, illetve a nyári táborok közül választhatnak.

2. Milyen nyelvi szinteken indulnak nyelvtanfolyamok?

A nyelvtanfolyamok a teljesen kezdő szinttől egészen az anyanyelvi szintig terjednek.

3. Vannak nemzetközi nyelvvizsgákra felkészítő tanfolyamok?

Igen, partner iskoláinkban van lehetőség Cambridge, IELTS, TOEFL, DELE, stb. előkészítő tanfolyamokra jelentkezni.

4. Nyelvvizsgázhatok külföldön is?

Igen, partner iskoláink legtöbbje maga is nyelvvizsga központ.

5. Hány fős csoportban folyik az oktatás?

Általánosságban 3-10 diák tanul egy csoportban.

6. Heti hány órában folyik az oktatás?

Az iskolák különböző intenzitású kurzusokat ajánlanak, erről bővebb információt az egyes nyelviskolák leírása alatt találsz. Heti 5-35 órás tanítási idő lehetséges általában az egyes nyelviskolákban.

7. Mikor indulnak a nyelvtanfolyamok?

A nyelvtanfolyamokhoz minden hétfőn lehet csatlakozni. A teljesen kezdő szintű nyelvtanfolyamok, illetve a nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok kezdő időpontjairól érdeklődj nálunk.

8. Van minimum vagy maximum időtartam amíg iskolába járhatok?

Minimum 1 hét, maximum limit nincsen.

9. Anyanyelvi tanárok tanítanak a nyelvtanfolyamokon?

Igen. Anyanyelvi és tanári diplomával rendelkező oktatók tanítanak partner nyelviskoláinkban.

10. Meg kell vásárolnom a tankönyveket?

Egyes nyelviskolákban meg kell vásárolni a tankönyveket, de a legtöbb nyelviskolában lehetőség van a jegyzeteket csak fénymásolni.

11. Szükséges nyelvi szintfelmérő tesztet írni a nyelvtanfolyamot megelőzően?

Előfordul bizonyos iskoláknál, hogy kiutazás előtt is kitöltetnek egy szintfelmérő tesztet a diákkal, de ami minden partner iskolánknál gyakorlat, hogy a diák, megérkezését követően, az első iskola napon egy tesztet tölt ki, ahol felmérik a jelenlegi nyelvtudását, és ennek megfelelően osztják be a nyelvi csoportba.

12. Kapok bizonyítványt a nyelvtanfolyam elvégzése után?

Igen, a nyelviskolák minden esetben kiállítanak egy bizonyítványt a tanfolyam sikeres elvégzése után a diákok számára.

13. Mit jelent a junior program? Hány éveseknek szól?

A junior programra 13-17 éves diákok jelentkezhetnek.

14. Hány évesek vehetnek részt a nyári nyelvi táborokban?

Iskolánként változik, általánosságban 9-17 évesek.

15. Mennyire előre kell lefoglalnom a nyelvtanfolyamot a NoVa Experience-nél?

Minimum 1 hónappal a kívánt kiutazás előtt, de különleges esetekben elfogadunk ’last minute’ jelentkezéseket is.

16. Mikor kell fizetnem? Milyen fizetési módok vannak?

Fizetésre a nyelvtanfolyamra való jelentkezéskor, az Általános Szerződés aláírása után kerül sor, banki átutalással, vagy banki befizetéssel.

1. Korhatárhoz van kötve, hogy részt vehessek külföldi szakmai gyakorlaton? Ha igen, mi az?

Igen, minimum 18 éves korhatár.

2. Csak friss diplomások vehetnek részt külföldi szakmai gyakorlaton?

Változó. Külföldi szakmai gyakorlati programjainkra jelenleg is hallgató diákok, vagy frissen diplomázottak jelentkezhetnek, illetve egyes esetekben nincsen ilyen kritérium.

3. Milyen szinten kell beszélnem az adott ország nyelvét, hogy külföldön tölthessem szakmai gyakorlatomat?

Legtöbb esetben szükséges feltétel, hogy a diák a választott ország nyelvét mind írásbeli téren, mind szóbeli téren jól beszélje. Ennek felmérése általában egy skype interjú során történik a fogadó szervezet által. Amennyiben nem vagy még a megfelelő nyelvi szinten, hogy megkezdhesd külföldi szakmai gyakorlatodat, úgy lehetőséged van pár hetes nyelvtanfolyamon részt venni az adott országban, a gyakorlatod megkezdése előtt.

4. Mikor ajánlott jelentkezni a szakmai gyakorlati programra a NoVa Experience-nél?

Célszerű minimum 2 hónappal a kívánt kezdés előtt jelentkezni, de vannak olyan szakmai gyakorlati lehetőségek, ahol azonnali kezdéssel keresnek jelentkezőket.

5. Fizetettek a szakmai gyakorlatok?

A szakmai gyakorlatok célja és lényege, hogy a diákok értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodhassanak, amelyek nagy előnyt jelentenek majd számukra a hazai illetve a nemzetközi munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A gyakorlatok a legtöbb esetben fizetetlenek; a fogadó cég biztosítja a lehetőséget a diáknak a tapasztalatok megszerzésére, azok hasznosítására, és nem utolsó sorban a későbbiekben kiváló külföldi referenciaként szolgál. Egyes fogadó cégek biztosítanak szállást és étkezést a diák számára, illetve zsebpénzt is fizetnek.

6. Mi a jelentkezés folyamata?

A programokra a választott ország nyelvén megírt önéletrajzod, és motivációs leveled elküldésével tudsz jelentkezni nálunk. Ezt követően, a legtöbb esetben egy skype interjúra kerül sor a fogadó szervezet által. Amennyiben felvételt nyersz a programra, úgy a programdíj előleg befizetésével megkezdődik számodra a fogadó cég keresése. Miután kiválasztásra került a számodra is megfelelő fogadó cég gyakorlatod helyszínéül, megtörténik a szerződéskötés, és a programdíj fennmaradó részének befizetése. Ezután következik a kiutazás, és a nyelvtanfolyam, illetve a szakmai gyakorlat megkezdése.

7. Mi a minimum és maximum időtartam, amíg részt vehetek külföldi szakmai gyakorlaton?

Programonként változó, erről bővebb információt az egyes programok leírása alatt találsz.

8. Mikor kell fizetnem? Milyen fizetési módok vannak?

Amennyiben felvételt nyersz a programra, úgy a programdíj előleg befizetésével megkezdődik számodra a fogadó cég keresése. Miután kiválasztásra került a számodra is megfelelő fogadó cég gyakorlatod helyszínéül, megtörténik a szerződéskötés, és a programdíj fennmaradó részének a befizetése banki átutalással, vagy banki befizetéssel.

9. Kapok bizonyítványt a sikeres szakmai gyakorlat letöltése után?

A szakmai gyakorlat elvégzése után a diák kap egy bizonyítványt, amely tanúsítja a gyakorlat sikeres teljesítését, és amely a későbbiekben referenciaként is szolgálhat, hiszen ez az amit nagyon sok helyen kérnek itthon is a munkáltatók a jelentkezőtől.

1. Korhatárhoz van kötve, hogy részt vehessek külföldi önkéntes munkán? Ha igen, mi az?

Minimum életkor 18 év, maximum életkor legtöbb esetben nincsen meghatározva.

2. Ingyenes az önkéntes munkavállalás, vagy kell valamennyit fizetnem érte?

Legtöbb esetben van regisztrációs költsége a különböző önkéntes munkákra való jelentkezésnek, ez programonként változó összegű. Bővebb információért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot.

3. Mi a jelentkezés folyamata?

Miután kiválasztásra került, hogy melyik országban, és milyen területen szeretnél önkéntes munkát végezni, az adott ország nyelvén általad megírt rövid motivációs levél keretében a NoVa Experiencetovábbítja a jelentkezésedet a fogadó szervezet felé.  Amennyiben felvételt nyersz a programra, ezután történik a regisztrációs díj kifizetése. Ezt követi a kiutazás, majd az önkéntes munka megkezdése.

4. Kell beszélnem az adott ország nyelvét?

Igen, a választott területtől függően határozza meg a fogadó szervezet, hogy milyen nyelvi szintet várnak el a jelentkezőtől.  Amennyiben nem vagy még a megfelelő nyelvi szinten, úgy lehetőséged van pár hetes nyelvtanfolyamon részt venni az adott országban az önkéntes munka megkezdése előtt.

Vízum ügyintézéssel, Repülőjegy foglalással, Szállás foglalással, Biztosítás kötéssel kapcsolatos témákban

1. Mit vigyek magammal az utazásra?

Csak szükséges, személyes holmikat, olyanokat, amiket egy nyaralásra is magaddal vinnél.

2. Ha megérkezek a választott országba, várni fognak a reptéren?

Diákjaink számára ingyenes prémium szolgáltatásaink közé tartozik a repülőtéri transzfer foglalása. A transzfer költsége minden városban különböző, erről bővebb tájékoztatást akkor tudunk majd adni, ha kiválasztásra került a célország, illetve város.

3. Milyen szálláslehetőségek vannak?

Iskolánként változó, erről bővebb információt az egyes iskolák leírása alatt találsz.  Szinte minden esetben választható szállás a következőekből: elhelyezés fogadó családnál, diákszálláson, apartmanokban, illetve hotelben vagy hostelben.

4. Miért célszerű a fogadó családnál való elhelyezést választani?

A fogadó család választása a legjobb lehetőség arra, hogy az ember maximálisan kihasználja nyelvtanulási célú kint tartózkodását, hiszen az iskolában elsajátítottakat otthon is lehet gyakorolni, valódi élethelyzetekben. A családi szálláshoz saját kulcsot kap a diák, így megmarad a “szabadsága”; természetesen egy kicsit alkalmazkodni kell azért a fogadó család szokásaihoz is.

5. Biztosítanak ágyneműt és törölközőt a szállásokon?

Igen, szinte minden esetben. Kivételt képezhet az apartmanos, illetve a hostelbeli elhelyezés.

6. Milyen messze van az iskola a szállástól?

Helyszínenként változó, de minden iskola arra törekszik, hogy a szállás rövid, gyalogos távolságra legyen az iskolától.

7. Melyik napon lehet elfoglalni a szállást?

Vasárnaponként, mert a nyelvtanfolyamok hétfőnként indulnak. Ugyanakkor napi felár ellenében lehetőség adódik a szállást bármilyen választott napon elfoglalni, a szabad helyek függvényében.

8. Melyik napon kell elhagyni a szállást?

Ha hetekre foglalja a diák a szállást, akkor azt vasárnap lehet elfoglalni, és szombaton lehet elhagyni. Ha a diák szeretne még pár napot maradni a szálláson a nyelvtanfolyam befejeztével, ez szintén megoldható, napi felár ellenében, és a szabad helyek függvényében.

9. Kell fizetnem kauciót?

Ha apartmanos elhelyezést választasz, akkor igen. Ennek összege apartmanonként és helyszínenként változó.

10. Ha nem tetszik az itthon előre lefoglalt szállás, vagy nem érzem jól magam a befogadó családnál, tudok cserélni? Ha igen, kell fizetnem extrát érte?

Fogadó családnál való elhelyezésnél van lehetőség családot cserélni, legtöbb esetben ennek van egy ügyintézési díja.

11. Repülőjegy foglalásban tud segíteni a NoVa Experience?

Igen, diákjaink számára ingyenes prémium szolgáltatásaink közé tartozik a repülőjegy foglalás. A repülőjegy ajánlatokat partner irodánk küldi meg számunkra, melyet mi továbbítunk diákjainknak.

12. Kötelező biztosítást kötni?

Bizonyos országok megkövetelik, hogy a diák rendelkezzen biztosítással kint tartózkodása alatt. Ahol ez nem feltétel, ott nem kötelező, de mindenképpen ajánlott.

13. Vízum ügyintézésben segít a NoVa Experience?

Igen. Bővebben a vízum ügyintézésről a VÍZUM ÜGYINTÉZÉS menüpont alatt olvashatsz.