PUERTO RICO

Nyelvtanulás külföldön: Puerto Rico / NoVa Experience

Spanyol nyelvtanfolyamok San Juanban

SZAKMAI GYAKORLAT
Puerto Rico-ban

NYÁRI TÁBOROK
Puerto Rico-ban

PUERTO RICO

Puerto Rico hivatalosan egynyelvű és multikulturális állam, a spanyol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Puerto Rico-i programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Puerto Ricoban szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár egy tanévet is tölthetsz Puerto Ricoban, és tanulhatsz spanyolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Puerto Rico

HIVATALOS INFORMÁCIÓK PUERTO RICO-RÓL

Államforma: Az Egyesült Államok társult állama
Főváros: San Juan
Hivatalos nyelv: Spanyol, Angol
Népesség: 3 978 702 fő
Terület: 9 104 km²
Pénznem: Amerikai Dollár

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Puerto Ricot választanod?

A Nagy-Antillák szigetvilágának legkeletebbre fekvő tagja. A szigetország az Amerikai Egyesült Államok társult állama. A sziget fő tengelyét egy hegység alkotja, melynek magassága 900-1300 méter. Legmagasabb pontja a Punta, 1338 méter. A hegységtől északra sík vidék, dél felé pedig dombvidék foglal helyet.

A spanyol a többségi nyelv, de szinte kivétel nélkül mindenki beszél angolul is.

A sziget lakosságának 85%-a római katolikus, a maradék 15% protestáns vagy egyéb vallású.

Kolumbusz második útja alkalmával 1493. november 19-én kötött ki a szigeten, s az általa San Juan Bautista névre keresztelt sziget ekkor Spanyolország fennhatósága alá került. 1898-ban Spanyolország a spanyol–amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Amerikai Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború közepén kapták meg az amerikai állampolgárságot. Azóta is részt vesznek az amerikaiak minden katonai akciójában. 1952-ben helyi alkotmányt kapott a sziget. Az alkotmány szerint Puerto Rico önálló állam, amely önként társult az Amerikai Egyesült Államokhoz.

Fő gazdasági ágazata az idegenforgalom és a mezőgazdaság. Főleg cukornádat, dohányt, kávét és gyümölcsféléket termesztenek.

Ipara elsősorban mezőgazdasági termékeit dolgozza fel.