ÚJ-ZÉLAND

Nyelvtanulás külföldön: Új-Zéland / NoVa Experience

Angol nyelvtanfolyamok Aucklandben, Queenstownban, Wellingtonban

SZAKMAI GYAKORLAT
Új-Zélandon

NYÁRI TÁBOROK
Új-Zélandon

ÚJ-ZÉLAND

Új-Zéland hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a mauri is hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha angolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Új-Zéland-i programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Új-Zéland-on szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Új-Zéland-on, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Új-Zéland-on élhetsz és tanulhatsz angolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Új-Zéland

HIVATALOS INFORMÁCIÓK ÚJ-ZÉLANDRÓL

Államforma: Alkotmányos Monarchia
Főváros: Wellington
Hivatalos nyelv: Angol, Maori
Népesség: 4 134 200 fő
Terület: 268 680 km²
Pénznem: Új-zélandi Dollár

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Új-Zélandot választanod?

Új-Zéland 2 nagyobb és számos kisebb szigetből álló állam a Csendes-óceán délnyugati részén. A Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is kb. 2000 km-re fekszik. A másik legközelebbi nagyobb szárazföld délen az Antarktisz. Északon Új-Kaledónia, a Fidzsi-szigetek és Tonga szigetek helyezkednek el viszonylag közel.

Hivatalos nyelve az angol és a maori.

Új-Zéland neve a bennszülött maorik nyelvén Aotearoa vagy Aetearoa, melyet Hosszú fehér felhő földjének fordítanak.

Területe Magyarországénál mintegy háromszor nagyobb.

Az ország déli részén az óceáni és a hegyvidéki éghajlat uralkodik. Az északi részen szubtrópusi. Délen a középhőmérséklet télen 15 °C, nyáron 25 °C. Északon télen 5-10 °C, nyáron 30 °C.

Az ország lakosságának többsége európai leszármazott. Ők főleg Nyugat-Európából érkeztek. Rajtuk kívül még élnek itt maorik (14,7%), polinézek és ázsiaiak.

A természetföldrajzi tankönyv szinte minden oldala megelevenedik. Új Zéland kiterjeszkedésében, földrajzi helyzetében szinte Olaszországhoz hasonlítható, csak a déli féltekére kivetítve.

A fő turista küldő országoktól nagy távolságra és a változatos vonzerőknek tulajdonítható, hogy a turisták ebben az országban tartózkodnak a legtovább.  Az átlagos tartozkódási idő 19 nap, ami a világon a leghosszabbnak tekinthető.