SPANYOLORSZÁG

Nyelvtanulás külföldön: Spanyolország / NoVa Experience

Spanyol nyelvtanfolyamok Alicanteben, Almeriaban, Barcelonaban, Benalmadenan, Bilbaoban, Cordobaban, Cadizban, Deniaban, Granadaban,  Madridban, Malagan, Marbellan, Murciaban, Nerjaban, Palma de Mallorcán, Pamplonaban, Salamancaban, San Sebastianban, Santa Cruz de Tenerifén, Sevillaban,  Toledoban,  Valenciaban

Szakmai gyakorlat a Kanári szigeteken, a Baleár szigeteken, és Spanyolország szinte minden városában

Nyári táborok Alicanteban, Benalmadenan, Biarban, Elcheben, Malagan

SPANYOLORSZÁG

Spanyolország hivatalosan egynyelvű és multikulturális állam, a spanyol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Spanyolországi programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Spanyolországban szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Spanyolországban, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Spanyolországban élhetsz és tanulhatsz spanyolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Spanyolország

HIVATALOS INFORMÁCIÓK SPANYOLORSZÁGRÓL

Államforma: Alkotmányos Monarchia
Főváros: Madrid
Hivatalos nyelv: Spanyol
Népesség: 46 030 109 fő
Terület: 504 782 km²
Pénznem: Euro

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Spanyolországot választanod?

Spanyolország független állam Dél-Európában. A spanyol szárazföld délről és keletről a Földközi-tenger (amelyben az országhoz tartozó Baleár-szigetek fekszenek), északról a Vizcayai-öböl és nyugatról az Atlanti-óceán alkot vele határt. A szárazföldön Portugáliával, Franciaországgal, Andorrával, Gibraltárral és Marokkóval határos. Spanyolország a legnagyobb a három független államból, amelyek az Ibériai-félszigeten fekszenek.

A modern Spanyolország mai területén több nép is letelepedett, mint például a kelták, az ibériaiak, a rómaiak, a vizigótok és a mórok. Amikor Kolumbusz Kristóf elérte az Újvilágot, megalakította a világuraló Spanyol Birodalmat is, így Spanyolország vált Európa legerősebb államává. 1992-ben Barcelonában rendezték meg az olimpiát. Az Európai Unió, a NATO és az ENSZ tagja.  Az állam feje a király, jelenleg I. János Károly (Juan Carlos I). Bár a spanyol alkotmány második fejezete kimondja, hogy az országnak nincs fő vallása, a legtöbb követője mégis a katolikus egyháznak van.

Spanyolországban összesen öt különböző nyelvet (illetve ezek nyelvjárásait), valamint két dialektust beszélnek. A hivatalos államnyelv, amelyet mindenki beszél, a kasztíliai spanyol.

Kiemelkedő jelentőségű állami bevételforrás az idegenforgalom (turizmus). Spanyolország turisztikai vonzását egyrészt tengerpartjai, másrészt kultúrájának sokszínűsége alapozza meg. 2000-ben az ország vezető helyen állt a világörökség kincseinek ranglistáján, ekkor 38 volt számuk.

Az ország mindennapi életében nagy szerepet játszanak a színpompás népi ünnepek (fiesta), a vallási eredetű romériák, a helyi látványos több napos vigasságok. Minden városnak megvan a maga szentje, és annak az adott szent napjának ünnepe, azaz a fiesta mayor. Az egyik legszínesebb spanyol népünnepély a feria, azaz országos vásár, melyet minden évben, minden fontos helyen megrendeznek.

Az Ibériai-félsziget déli részén terem a zöld olívabogyó, ezt használják koktélokhoz, hideg és meleg ételekhez egyaránt. Leveseik a hideg gazpacho és a meleg, húsos cocido, a két levesfajtát sokféleképpen készítik. Spanyolország legismertebb étele a paella a sáfránnyal sárgára színezett jó minőségű rizs, ehhez különféle zöldséget, halat, rákot, kagylót és húst adnak. A paellának ugyancsak sok változata kedvelt, közismert a valenciai paella. Húsételek közül birkát, bárányt, marhát, borjút, sertéshúst, csirkét fogyasztanak. Speciális spanyol étel a bikaviadalokon elhullott állatból feldolgozott bikahús. Salátából elterjedt a zöldsaláta, a paprika, a paradicsom, az uborka, a rizs, a karfiol, és a gyümölcsök felhasználásával készített saláták. Desszertként gyümölcs, gyümölcssaláta, puding, fagylalt kerül az asztalra. Bárokban kóstolható meg a sörkorcsolyaként készített ún. tapas, melyet italok mellé szervíroznak. A spanyolok borkedvelő és sörfogyasztó nép. Boraik közt főleg könnyű száraz, némileg fanyar ízhatásúakat találunk. A jerez (mi sherry néven ismerjük) a tokaji borok ízvilágára emlékeztet édes és száraz változattal. Speciális spanyol alkoholtartalmú ital a bólészerű sangria, melyet gyümölcsökkel, fanyar vörösborral készítik, bolondítottabb fajtája a pezsgős sangria (sangria especial). A spanyolok korán reggeliznek, nem túl bőségesen, viszont az ebéd és a vacsora – főleg nyáron – későbbi órákban zajlik.