BRAZÍLIA

Nyelvtanulás külföldön: Brazília / NoVa Experience

Portugál nyelvtanfolyamok Rio de Janeiroban

SZAKMAI GYAKORLAT
Brazíliában

NYÁRI TÁBOROK
Brazíliában

BRAZÍLIA

A portugál az elsődleges és egyben hivatalos nyelve Brazíliának, így tökéletes választás, ha portugálul szeretnél tanulni, mindezt anyanyelvi környezetben.

Brazíliai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Érezd át a déli életstílust és tanulj protugálul Brazíliában!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár több hónapot is tölthetsz portugál nyelvet tanulva Brazíliában, vagy önkéntes munkát is vállalhatsz. Ezeknek köszönhetően tartósabb ideig Brazíliában élhetsz és tanulhatsz portugálul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

A portugál nyelv több mint 210 millió ember anyanyelve, amivel a spanyol után a második legtöbb beszélővel rendelkező újlatin nyelv. Nem véletlen tehát, hogy évről évre többen vágynak rá, hogy megtanulják.

Nyelvtanulás Brazíliában

HIVATALOS INFORMÁCIÓK BRAZÍLIÁRÓL

Államforma: Szövetségi Köztársaság
Főváros: Brazíliaváros
Hivatalos nyelv: Portugál
Népesség: 190 732 694 fő
Terület: 8 547 404 km²
Pénznem: Real

A portugál nyelvtanulás mellett miért érdemes még Brazíliát választanod?

Amilyenek az országra jellemző táncok – a szamba, a bossanova, a rumba, vagy a lambada, épp olyan vérmérsékletre számíthat az, aki ezt az országot választja, hogy anyanyelvi környezetben ismerkedjen a portugál nyelvvel.
Dél- és Latin-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa Brazília. Fővárosa 1960-tól az újonnan épített Brazíliaváros (Brasília).
Itt találhatjuk bolygónk legnagyobb folyóvízrendszerét. 8 folyóvízrendszer található Brazíliában, melyek közül a legfontosabbak: az Amazonas északon. Az ország legnagyobb részén a trópusi éghajlat uralkodik. Itt a meleg és nedves klíma a meghatározó. Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20 °C, a hőmérséklet-ingadozás alacsony.

Brazília a világ 5. legnagyobb népességű országa, és a világ legnagyobb katolikus lélekszámú állama. A turizmusból (pl. rioi karnevál, élővilág) jelentős bevételei vannak.
A helyi konyhaművészetben a rizs és a bab dominál, általában sültekhez, csirkékhez, halhoz tálalva fogyasztják őket. A legnevezetesebb ételkülönlegességek és kókusztejjel ízesített tengeri hal, a moqueca, a hagymával és borssal ízesített zöldség, a caruru valamint babos sült, a feijoada. A legnépszerűbb utcai gyorsétel az acarajé, a tenger gyümölcseivel, paradicsomszósszal kínált sült bab.
Ha szeretnél belekukkantani, milyen is egy latin forgatag, a riói karnevál, milyen nyitottak és pozitívak az ott élő emberek, vagy hogyan telnek a hétköznapok egy brazil családnál, úgy ez az ország a számodra ideális nyelvtanulás céljából.