AUSZTRIA

Nyelvtanulás külföldön: Ausztria / NoVa Experience

Német nyelvtanfolyamok Bécsben és Salzburgban

Szakmai gyakorlat Bécsben és Salzburgban

Nyári táborok Bécsben

AUSZTRIA

Ausztria hivatalosan egynyelvű állam, a német a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha németül szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Ausztriai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Ausztriában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Ausztriában, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Ausztriában élhetsz és tanulhatsz németül. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Nyelvtanulás Ausztria-ban

HIVATALOS INFORMÁCIÓK AUSZTRIÁRÓL

Államforma: Szövetségi Köztársaság
Főváros: Bécs
Hivatalos nyelv: német
Népesség: 8 316 487 fő
Terület: 83 870 km²
Pénznem: Euro

A német nyelvtanulás mellett miért érdemes még Ausztriát választanod?

Az Osztrák Köztársaság (vagy népszerűbb nevén Ausztria), hazánkkal szomszédos, közép-európai állam. Legjelentősebb folyója a Duna.
Az ország 1955 óta tagja a ENSZ-nek és 1995 óta az Európai Uniónak is. Az ország kulturális színvonala, fejlett infrastruktúrája az idegenforgalom alapja. Műemlékei, természeti szépségei, gyógyfürdői és síterületei egyaránt vonzzák a kirándulókat. Mindezek évről évre biztosítják az idegenforgalomból származó magas bevételt. Idegenforgalmi bevételeit tekintve a világelsők között van. Ausztria mindig is a magyar turisták kedvelt célpontja volt. A nagyvárosok kultúrája, nyüzsgése, a csodás kisvárosok, az egészséges természet, a télen-nyáron kihívást, kalandot jelentő hegyek egész évben vonzzák a látogatókat, kirándulókat és turistákat.

Ausztria és főleg Bécs, Salzburg neve szorosan összekapcsolódik a komolyzenével és a zenei rendezvényekkel. Bécs már sokadszorra lett a világ legélhetőbb városa, amit egy városokat összehasonlító neves nemzetközi tanulmányban is igazoltak: Bécs minden tekintetben kiváló. Értékelték a politikai, társadalmi és ökonómiai klímát, az orvosi ellátást, a képzési lehetőségeket, az infrastrukturális feltételeket, mint a tömegközlekedési hálózatot, az áram- és vízellátást.

Összehasonlították továbbá a szabadidős kínálatot, mint az éttermeket, a színházakat, a mozikat, a sportolási lehetőségeket, a fogyasztási cikkek elérhetőségét az élelmiszerektől az autóig, valamint a környezeti feltételeket a zöldterületektől a légszennyezésig.
Mindez méginkább erősíti azt, miért is jó döntés Ausztriában, anyanyelvi környezetben német nyelvet tanulni. Ha ezt a helyszínt választod, csodásan fogod érezni magad, egy ugrásra Magyarországtól!