Vízum Új-Zélandra

Új-Zélandi vízum1Vízummentesség
Magyarország és Új-Zéland között egy úgynevezett vízummentességi egyezmény teszi kedvezőbbé a beutazási és tartózkodási lehetőségeket mind a magyar, mind az új-zélandi állampolgárok számára.

Amennyiben az Új-Zélandra történő beutazás elsődleges célja látogatás, turizmus, valamint nem munkavállalás, vagy jövedelemszerző tevékenység, akkor a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Új-Zélandra, amennyiben az ott tartózkodás nem haladja meg a 90 napot.

90 napot nem meghaladó tanulmányok folytatása megengedett, ellenben a munkavállalás nem megengedett a vízummentesen érkezőknek.


Látogatói vízum

Amennyiben a beutazás elsődleges célja turizmus, rokonlátogatás, amatőr sport tevékenység, üzleti tárgyalás vagy orvosi ellátás, abban az esetben látogatói vízumért is lehet folyamodni. A látogatói vízummal összesen 6 hónapot lehet az országban tartózkodni, maximum 3 hónapos időtartamokkal, 12 hónapos intervallumon belül. Ennek kérvényezése az országba való belépéskor történik.

Rövid tanulmányok folytatása megengedett a látogatói vízummal érkezőknek; a kurzus/kurzusok összes hossza nem haladhatja meg a 90 napot.

Látogatói vízummal nem megengedett a munkavállalás.

Vízum igényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 102 GBP
Kezelési és postaköltség: 18 GBP + 16 GBP

Teljes körű Új-Zélandi Látogatói Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Tanuló vízum

Amennyiben a beutazás elsődleges célja 90 napot meghaladó tanulmányok folytatása, úgy tanuló vízumért kell folyamodni.

A diákvízummal rendelkezők hetente 20 órában munkát vállalhatnak Új-Zélandon a tanulmányaikkal párhuzamosan, amennyiben legalább 14 hetes kurzusra iratkoznak be, illetve az iskolaszünetekben megengedett a teljes idős munkavállalás.

A teljes vízumügyintézés 4-8 hetet is igénybe vehet, és a vízum térítésköteles.

Szükséges dokumentumok:
– Visszaigazolás (Letter of Acceptance) a fogadó oktatási intézménytől Új-Zélandon, hogy elfogadták jelentkezésedet
– Érvényes útlevél, melynek lejárati dátuma 3 hónappal meghaladja a tervezett visszautazást
– A vízumigénylő lap angol nyelvű kitöltése
– Megfelelő anyagi fedezet felmutatása a kinti megélhetési költségekre
– Szállás visszaigazolása
– Erkölcsi bizonyítvány, nem minden esetben
– Orvosi vizsgálat eredménye, nem minden esetben
– Igazolás, hogy a tanulmányok befejeztével elhagyod az országot (pl. repülőjegy)

Vízum igényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 164 GBP
Kezelési és postaköltség: 18 GBP + 16 GBP

Teljes körű Új-Zélandi Tanuló Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Tanulói és gyakornoki munka vízum

Ha a tanulmányaid részeként szakmai gyakorlaton kell részt venned, akkor ezt megteheted Új-Zélandon is. Maximum 6 hónapos tartózkodásra jogosít fel ez a vízum. A tanulmányaidtól függően szükséged lesz egy szakmai gyakorlati ajánlatra, és egy helyre, ahol gyakornokoskodhatsz. A Tanuló és gyakornoki munka vízumon csak maga a jelentkező szerepelhet, tehát sem a partnere, sem a gyermeke nem szerepelhet egy és ugyanazon vízumon.
Amennyiben több, mint 3 hónapot szeretnél egy új-zélandi felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytatni, úgy diákvízumot szükséges igényelni.

A fent említett vízumhoz különféle kritériumoknak kell megfelelned, az alábbi dolgokat kell bizonyítanod a követség felé:
– Személyazonosság
– Jó egészségügyi állapot (attól függően, hogy milyen időtartamot szeretnél Új Zélandon tölteni, általános orvosi vizsgálaton, illetve mellkas röntgenen kell részt venni)
– Megfelelő erkölcsi bizonyítvány (amennyiben bizonyos időtartamra érkezel Új-Zélandra)
– Beutazásod illetve ott tartózkodásod szándéka
– Pénzügyi fedezet, hogy kint tartózkodásod alatt el tudod magadat tartani (amennyiben fizetetlen gyakorlaton veszel részt) Ez nincsen meghatározva, hogy mennyinek kell lennie, de az általánosan elfogadott összeg az minimum 1000 NZD/hó
– Választott szakmai gyakorlatodról illetve a fogadó cégedtől különböző dokumentumok bemutatása

A teljes körű vízumügyintézés kb. 6 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 175 GBP
Kezelési és postaköltség: 18 GBP + 16 GBP

Teljes körű Új-Zélandi Tanulói és Gyakornoki Munka Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Working Holiday Vízum
Magyar állampolgárok is jelentkezhetnek erre a típusú vízumra. A jelentkezés minden évben áprilisban, egy adott napon lehetséges. Évente 100 magyar állampolgárnak van erre lehetősége.

Amit a fent említett vízumról tudni kell:
– Maximum 12 hónapra igényelhető
– Megengedett a rövid távú munkavégzés -egy és ugyanazon munkáltatónál maximum 3 hónapig lehet elhelyezkedni
– Legfőképp szezonális, és alkalmi munkák vállalására alkalmas ez a vízum
– Megengedett a rövid távú tanulmányok folytatása -maximum 6 hónapig
– Évente 100 magyart fogadnak Új Zélandra ilyen vízumon
– Egyedül maga a jelentkező lehet rajta a vízumon, tehát sem gyermeke, sem párja nem lehet vele ugyanazon a vízumon
– A vízum érvényességi ideje alatt bármennyiszer el lehet hagyni az országot, illetve visszatérni Új-Zélandra
– A vízumigénylés online történik

Különböző követelményeknek kell megfelelni, illetve különböző dokumentumokat kell bemutatni, ilyenek:

– Kizárólag 18 és 35 év közöttiek jelentkezhetnek rá
– Megfelelő pénzügyi fedezet felmutatása (4.200 NZD)
– Megfelelő egészségügyi állapot/orvosi vizsgálat
– Megfelelő angol nyelvvizsga bemutatása
– Retúr repülőjegy, vagy fedezet bemutatása rá

A Work and Holiday Vízum elbírálása kb. 3 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízum igényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 208 NZD

Teljes körű Új-Zélandi Working Holiday Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.

További részletes információk az Új-Zélandi vízumokkal kapcsolatosan angol nyelven: http://www.immigration.govt.nz/

ELÉRHETŐSÉGEINK

E-MAIL: info@novaexperience.hu
TEL: +36 70 553 8719
SKYPE: nova.experience
FACEBOOK: NoVa Experience
INSTAGRAM: @nova.experience
TWITTER: @novaexperience_