PORTUGÁLIA

Nyelvtanulás külföldön: Portugália / NoVa Experience

Portugál nyelvtanfolyamok Lisszabonban

Szakmai gyakorlat Lisszabonban

NYÁRI TÁBOROK
Portugáliában

PORTUGÁLIA

Portugália hivatalosan egnyelvű állam, a portugál a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha portugálul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Portugál programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Portugáliában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Portugáliában, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Portugáliában élhetsz és tanulhatsz portugálul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Portugália

HIVATALOS INFORMÁCIÓK PORTUGÁLIÁRÓL

Államforma: Köztársaság
Főváros: Lisszabon
Hivatalos nyelv: Portugál
Népesség: 10 524 145 fő
Terület: 92 391 km²
Pénznem: Euro

A portugál nyelvtanulás mellett miért érdemes még Portugáliát választanod?

Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Egyetlen szomszédja Spanyolország. Az országot Porto kikötővárosról nevezték el.

Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek és Madeira. A portugál fennhatóság alá tartozó Makaó 1999-ben került vissza Kínához.

Portugália legnagyobb folyói: a Tejo, a Douro és a Guadiana. Fekvésének megfelelően az északi rész éghajlata enyhe, óceáni. Az éves középhőmérséklet 15 °C. A déli partvidéke azonban már mediterrán. Itt az éves középhőmérséklet 18 °C. A csapadék északon több, mint délen.

Portugália legfőbb külkereskedelmi partnerei: Spanyolország, Franciaország, Németország. Portugália tradícionális ételei közé tartozik a bacalhau (sózott,szárított tőkehal), amit a fáma szerint 365-féle módon készítenek el a portugál asszonyok.

Az éttermek előtt faszénen sütve kínálják a sülthalfiléket, kardhalat, szardíniát. Hagyományos ételük még a Caldo Verde, vagyis a káposztaleves, a Frango Piri-Piri (pácolt grillcsirke).Desszertjük a Pastel de Nata, ami vaníliakrémmel töltött, fahéjjal szórt leveles kosárka, és az Arroz Doce, vagyis a rizspuding.