Nyelvtanfolyamok Máltán

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK GOZO SZIGETÉN

Nyelvtanulás Gozon

A Máltai-szigetcsoport részét képező szigetek egyike a Földközi-tengerben, Málta után a második legnagyobb méretű sziget, mintegy 5 km-re északnyugatra fekszik tőle. Alakja megközelítőleg ovális, hosszúsága 14 km, legnagyobb szélessége 7 km. Ez a kis terület gyalog is bejárható, bár a vidék általában hegyesebb, mint Máltán. Mivel a sziget talaja termékenyebb Máltáénál, Gozo-ban a mezőgazdasági termelés dominál, innen szállítják Máltára az élelmiszer és tej nagy részét. Partjait meredek sziklafalak alkotják, csak egyes víz által feltöltött öblökben találunk lapos, még ritkábban homokos tengerpartot. Gozo sok mindenben ellentéte Málta szigetének, ritkábban lakott, jellege inkább falusias, nyugodtabb és békésebb, eddig még nem árasztották el nyaralni vágyók tömegei. Rendezett teraszai, zöld mezői és vadvirágai kellemes látványt nyújtanak. A sziget legélénkebb centruma a főváros, Victoria (Rabat), a legtöbb látnivaló itt van. A város régi része a Cittadella, a sziget egykori erődítménye és menedékhelye, falairól szinte az egész sziget belátható. Ezen belül található a Régészeti-, a Folklór-, és a Természettudományi Múzeum, a régi börtön, a Szent Görgy-templom, valamint a Katedrális, melynek az az érdekessége, hogy nincs kupolája. Körülbelül 29 szép templom és sok kis kápolna van a szigeten, minden településre jut legalább egy. Ezek közül az egyik leglátogatottabb a Rotunda Xewkijában. A gozó-i emberek egyik kedvenc finomsága a gbejniet sajt, ami borsszemekkel borított juhsajt, hozzá helybéli borukat ajánlják. A környékbeli látnivalók közé tartozik a Marsalf környékén mai napig működő sólepárlók, Xaghra mellett a Ramla-öböl homokos strandjával és a Calypso barlanggal, ahol Calypso a legenda szerint hét évig tartotta fogva Odüsszeuszt. A Ras il-Wardijánál talált sziklába vágott szentély Gozo első történelmi lakói, a föníciaiak (Kr.e. 700 k.) legfontosabb emléke. A Dwejra Point, Gozo nyugati részén, az egyik legalkalmasabb hely búvárkodás szempontjából. Itt található még a Beltengernek nevezett tavacska, amely víz alatti összeköttetésben áll a tengerrel, az Azúr Ablak -egy érdekes formájú szikla- és alatta a Kék Lyuk, ami egy vízalatti kijáró a nyílt vízre.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Gozo szigetén szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK GOZO SZIGETÉN

Bármely iskolát is választod, a magas szakmai színvonal garantált.

» Gozo szigetén különböző helyeken

Nyelvtanulás Gozon
Nyelvtanfolyamot találsz itt az általánostól az intenzíven át egészen az üzletiig, 300 EUR ártól kezdődően.
Választhatsz minimum 1 hetes tanfolyamot, de akár egy éveset is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, apartmanban vagy hotelben.

Iskola további helyszíne: St. Julian’s

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK GZIRÁN

Nyelvtanulás GziránVáros és helyi tanács Málta északkeleti partján Msida és Sliema között a Marsamxett öbölben. Lakossága mindössze körülbelül 8000 fő. A város nevét a Manoel-szigetről kapta (gżira máltai nyelven szigetet jelent), amely a város része. Az utolsó évtizedekben az öreg házak közül sokat lebontottak és új, fényűző bérházakat építettek. A sétány karakterét és báját meghatározzák a megmaradt házak fával burkolt erkélyeikkel, jellegzetes homlokzatukkal. Gzira meglehetősen központi helyen van Máltán belül, ráadásul közel van az egyetemhez és Vallettához is, ezért különösen keresetté vált a máltai és külföldi letelepülők között. A szolgáltató szektor, főleg az autószerelők, kereskedelmi áruházak és nyelvoktatási szolgáltatások a város fő tevékenységei. Mára teljesen összeolvadt a szomszédos városokkal. A 20. század végén Gżirában is megnőtt az idegenforgalom, többek között a magyarok körében is népszerű Málta ezen része. Nevezetességei: Fort Manoel erőd a Manoel Szigeteken, ami 1998 óta a ’Lovagi erődök Málta kikötőiben’ nevű javasolt világörökségi helyszín rész. Bár a tervek szerint egy erődített várost kellett volna fejleszteni a szigeten, végül csak egy 500 katonát ellátó erőd épült meg, mégis a 18. századi haditechnika csodájának tartják. További látnivalók közé tartozik még a Stella Maris-kápolna, másnéven Tenger Csillaga, a község első plébániatemploma, a Kármel-hegyi Miasszonyunk plébániatemplom, amit a helyiek tal-Ġebla (kőből épült) néven ismerik, valamint az Empire Stadion, Málta korábbi nemzetközi futballstadionja.

A helyi nyelviskolák sokéves tapasztalattal, garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Gzirán szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK GZIRÁN

Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Edgar Bernard Street

Nyelvtanulás Gzirán
Nyelvtanfolyamot találsz itt az általánostól az intenzíven vagy üzletin át egészen a Cambridge, IELTS vagy TOEFL előkészítőig, 120 EUR ártól kezdődően.
Junior programok is elérhetők ebben az iskolában.
Választhatsz minimum 1 hetes tanfolyamot, de akár egy éveset is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, apartmanban vagy hotelben.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK SLIEMÁN

Nyelvtanulás Sliemán

Tas-Sliema egy körülbelül 13.000 lakosú máltai város és helyi tanács Málta északkeleti partján, a Marsamxett öböl északnyugati oldalán. Neve a máltai sliem (béke) szóból származik. Három kilométer hosszú tengerpartját annak idején viktoriánus házak szegélyezték, a régi házakat mára nagyrészt modern kockaépületek szorították ki. A város kis időn belül a tehetősebb vallettaiak pihenőhelye lett, előkelő házaik a szárazföld belsejében épült utcákban állnak. Tas-Sliema ma Málta egyik legmodernebb városa, az éttermek, a vásárlás és a kávéházi élet idegenforgalmi központja. A város jelentős kereskedelmi és lakóterület, Málta legújabb szállodái közül több itt található. Tas-Sliema és a szomszédos San Ġiljan partvonala alkotják Málta egyik fő tengerparti üdülőhelyét. Látnivalói közé tartozik a Tigné erőd, a partmenti sétány, kilátással Vallettára és a Marsamxett-öbölre, a Tenger Csillaga-plébániatemplom, a Szent Szív-plébániatemplom, Il-Fortizza és a Ġnien Indipendenza -Függetlenség Park. Két rekord-bajnok klubjával Sliema vezető szerepet játszik a két fő hazai sportban, a labdarúgásban és a vízilabdában.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Sliemában szeretnél nyelvet tanulni.

Olvasd el diákjaink élménybeszámolóit az alábbi linkekre kattintva:

Üdvözlet Máltáról…

NYELVISKOLÁK SLIEMÁN

Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Tower Road

Nyelvtanulás Sliemán

Nyári táborok és junior programok is elérhetőek ebben az iskolában.
Többféle típusú nyelvtanfolyamot találsz itt, 160 EUR ártól kezdődően.
Választhatsz minimum 1 hetes tanfolyamot, de akár egy éveset is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, apartmanban vagy hotelben.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK ST. JULIANS-EN

Nyelvtanulás St. Julian'sen
St. Julian’s (San Ġiljan) 1994 óta Málta helyi tanácsainak egyike. A tengerpart mentén, a fővárostól, Valletta-tól északra található, lakossága körülbelül 7600 fő. Ma az ország egyik legdinamikusabban fejlődő része, és rendkívül népszerű mind a máltaiak, mind a külföldi turisták körében, különösen a nyári hónapokban. Egyre több szálloda, étterem és éjszakai klub fedezhető fel amik leginkább Paceville környékére orientálódnak. Itt emelkedik Málta legmagasabb épülete is, a 98 méter magas Portomaso Tower. A turisták leginkább forgalmas utcái, üzletei, Paceville kaszinói és éjszakai élete miatt ismerik. A város védőszentje Szent Julián, ünnepe február 12-én van, a városi festa azonban augusztus utolsó hetében zajlik. Nevezetességei közé tartozik még a Spinola Palace, a Spinola Garden -egy barokk hangulatú kert, a Szent Julián-plébániatemplom és tengerparti sétánya. Az utóbbi években 5 kilométeres utcai futóversenyt rendeznek a városon keresztül, amely a Spinola Square-ről indul, és Gżirában ér véget. Az ország tengerparti főútvonala áthalad a városon.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy St. Julian’s-en szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK ST. JULIANS-EN

 

Ha ezt az iskolát választod, a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Sirk Street

Nyelvtanulás St. Julian'sen
Junior programok egyaránt elérhetők ebben az iskolában.
Nyelvtanfolyamot találsz itt az általánostól az intenzíven át egészen az  üzleti nyelvtanfolyamig, 120 EUR ártól kezdődően.
Választhatsz minimum 1 hetes tanfolyamot, de akár egy éveset is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diák szálláson vagy hotelben.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK SWIEQINBEN

Nyelvtanulás Máltán

Málta egyik helyi tanácsa a kikötőktől északnyugatra található, két völgy, a Wied Għomor és a Wied il-Kbir közötti dombon áll. Lakossága kicsivel több, mint 8000 fő. Neve a sieqja (öntözőcsatorna) többes száma. A város alapvetően lakóövezet, de a közeli városokban tanulók is előszeretettel bérelnek itt lakást. Nevezetességei közé tartozik a a Mária Magdolna-kápolna, amely a 15. században épült fel, továbbá a Szeplőtelen fogantatás-templom (Ta’ l-Ibraġ), Swieqi plébániatemploma, Fort Madliena, és a Victoria Lines, ami Málta legnagyobb szabású védműveként épült. Tengerparti őrtornyokból, négy erődből és az ezeket összekötő, 12 kilométeren át kanyargó falból áll. A település napját, Swieqi Day-t szeptember 9-én tartják, ahol színes programokkal szórakoztatják az ellátogatókat.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Swieqin szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK SWIEQIN

Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Chelsea Court

Nyelvtanulás Swieqin
Junior programok egyaránt elérhetők ebben az iskolában.
Nyelvtanfolyamot találsz itt az általánostól az intenzíven át egészen a Cambridge előkészítőig, és az üzleti nyelvtanfolyamig 119 EUR ártól kezdődően.
Választhatsz minimum 1 hetes tanfolyamot, de akár egy éveset is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, apartmanban, rezidencián, diák szálláson vagy hotelben.

AKCIÓS máltai angol nyelvtanfolyam

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK VALLETTÁBAN

Nyelvtanulás Vallettában

Valletta, Málta fővárosa 1964 óta és egyik helyi tanácsa, máltai nevén Il-Belt (a város). Lakossága alig haladja meg a 6000 főt, emiatt az Európai Unió legkisebb fővárosa is egyben. Nevét alapítójáról, Jean Parisot de La Valette johannita nagymesterről kapta. Valletta, Málta sziget északkeleti partján, a Marsamxett öböl és a Nagy Kikötő közti Sceberras-félszigeten fekszik. A várost délnyugatra a félsziget másik részét elfoglaló Floriana határolja. Vallettában a mediterrán éghajlat jellemző. A nagymesterek a város védelmére erődök sorozatát építették a két nagy öböl partjain: Floriana, a Ricasoli erőd (Kalkara, 1670-től), Cospicua, a Manoel erőd és a Tigné erőd. 1980-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, valamint 1998-ban erődítései a ’Lovagi erődök Málta kikötőiben’ néven javasolt világörökségi helyszín részei is lettek. 2010-től nagyszabású építkezés kezdődött a florianai oldalon, ahol a főkapu lebontásával új épületegyüttes, köztük a parlament és egy szabadtéri színház épült. Nevezetességei: Szent János-társkatedrális, Szent Augusztin-plébániatemplom, Assisi Szent Ferenc-templom, Anglikán Közösség Szent Pál-temploma, Karmelita templom, Skót Egyház Szent András-temploma, Szent Domonkos-plébániatemplom, ami egyben az egész új város első plébániatemploma is. Egyéb látnivalók: Auberge de Castille -ma a miniszterelnök palotája, Barakka kertek -szép kilátás nyílik innen a Nagy Kikötőre és a Három Városra, Liberty Bell -alsó Barakka kertek, és a St. Elmo erőd. Valletta színházaival és múzeumaival Málta talán legfontosabb kulturális központja, ezért is adja be a nevezését a 2018-as évre az Európa kulturális fővárosa címre. Kitűnő helyszín választás az angol nyelv elsajátítására anyanyelvi környezetben. Múzeumai közül a legismertebbek a St John’s Co-Cathedral Museum, Grandmaster’s Palace Armoury Museum, Malta War Museum, National Museums of Archaeology, National Museum of Fine Arts, Manoel Theatre Museum, és a Toy Museum.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Vallettában szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK VALLETTÁBAN

Az általunk javasolt nyelviskolák a városközpontban találhatók.

» Triq Melita

Nyelvtanulás Vallettán
Nyelvtanfolyamok az általánostól az intenzíven át egészen a Cambridge előkészítőig, és az üzleti nyelvtanfolyamig 150 EUR ártól kezdődően.
Választhatsz minimum 1 hetes tanfolyamot, de akár egy éveset is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diák szálláson vagy hotelben.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, írj nekünk, mi segítünk neked megszervezni külföldi nyelvtanulásodat!

Kapcsolódó bejegyzések