NÉMETORSZÁG

Nyelvtanulás külföldön: Németország / NoVa Experience

Német nyelvtanfolyamok Berlinben, Frankfurtban, Hamburgban, Münchenben

Szakmai gyakorlat Berlinben, Frankfurtban, Hamburgban, Münchenben

Nyári táborok Berlinben és Münchenben

NÉMETORSZÁG

Németország hivatalosan egynyelvű és multikulturális állam, a német a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha németül szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Németországi programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Németországban szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Németországban, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Németországban élhetsz és tanulhatsz németül. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Németország

HIVATALOS INFORMÁCIÓK NÉMETORSZÁGRÓL

Államforma: Szövetségi Köztársaság
Főváros: Berlin
Hivatalos nyelv: Német
Népesség: 81 757 600 fő
Terület: 357 023 km²
Pénznem: Euro

A német nyelvtanulás mellett miért érdemes még Németországot választanod?

Európa egyik meghatározó ipari és gazdasági hatalma Németország, Közép-Európában fekszik. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja.

Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt. Fővárosa Berlin, jelentős nagyvárosok még München, Köln, Hamburg, Frankfurt am Main és Stuttgart. Európa hatodik legnagyobb területű, 82 431 390 lakosával Európa második legnépesebb országa.

Németország az északi mérsékelt éghajlati övben fekszik. A tél enyhe, a nyár hűvös. Kelet felé egyre kontinentálisabb jellegű, vagyis a tél hidegebb, a nyár melegebb.

Az ország 16 szövetségi tartományra tagolódik, melyek közül 3 (Berlin, Hamburg és Bréma) városállam. Az Amerikai Egyesült Államok, Kína és Japán után Németországé a Föld negyedik legerősebb gazdasága.

A tipikus német konyha virsli- és kolbászfélékben változatos és csípős ízvilágú, a húsételeket általában szósszal eszik. Kedvelik az ún. “Eintopfgerichte” (egytál-) ételeket. Ezenkívül kedveltek még a különböző tésztaételek is, mint például a nokedli, a nudlifélék és gombócok. A német konyhában rengeteg süteményféle van, például gyümölcstorta és túróslepény.