INDIA

Nyelvtanulás külföldön: India / NoVa Experience

Angol vagy hindi nyelvtanfolyamok Goa-n

SZAKMAI GYAKORLAT
Indiában

NYÁRI TÁBOROK
Indiában

INDIA

India hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a hindi is hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha angolul vagy hindi nyelven szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Indiai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Indiában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár több hónapot is tölthetsz Indiában, vagy önkéntes munkát is végezhetsz. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Nyelvtanulás Indiában

HIVATALOS INFORMÁCIÓK INDIÁRÓL

Államforma: Szövetségi köztársaság
Főváros: Újdelhi
Hivatalos nyelv: Hindi, Angol
Népesség: 1 247 180 000 fő
Terület: 3 287 263 km²
Pénznem: Indiai Rúpia

Az angol nyelvtanulás / hindi nyelvtanulás mellett miért érdemes még Indiát választanod?

Ha Indiáról van szó, akkor a legtöbbeknek a Gangesz folyó és a Tádzs Mahal jut az eszébe. India azonban ennél sokkal több kincset rejt magában.
Csaknem kontinensnyi ország, melynek ősi kultúrája, lenyűgöző látnivalói, nevezetességei a világ minden tájáról csábítják a turistákat.
India egzotikus hangulata, kulturális sokszínűsége, egykor fényűző gazdagsága olyan nevezetességekben nyilvánult meg, mint a világ egyik leghíresebb szerelmének emléket állító agrai Tadzs Mahal, a szintén a mogulok korához köthető Vörös Erőd és Humájun sah síremléke Delhiben, Goa kolostorai és templomai, az adzsantai és ellórái barlangtemplomok, Száncsi buddhista emlékei, vagy az ország legnagyobb forgalmát bonyolító mumbaii Cshatrapati Sívádzsi pályaudvar, melyeket az UNESCO világörökséggé nyilvánított. Legyen szó ősi civilizációkról, vagy XIX. századi ipartörténeti műemlékekről, India mindig elkápráztatja a földjére érkező vendégeket.

Az ország a tengeren keresztül szomszédos Srí Lankával, a Maldív-szigetekkel és Indonéziával. India hosszú történelme méltán tette őt a sokszínű kulturális értékek országává. Négy nagy világvallás, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus és a szikh vallás ered a mai India területéről.

1947-ben önálló országgá vált, a Mahátma Gandhi nevével fémjelzett korszak volt a kezdete a modern India kialakulásának.

A hivatalos nyelvek a hindi (40% beszéli) és az angol, de az alkotmány összesen 22 nyelvet megemlít hivatalos nyelvként (legalább 11 írásrendszerrel). Összesen kb. 1600 nyelven beszélnek. 

Manapság India filmipara a legnagyobb a világon. Mumbait, India hindi nyelvű film-fővárosát szívesen nevezik Bollywoodnak, évente átlagosan 1000 mozifilmet készítenek itt. 

India az egyik legősibb magaskultúra, a szubkontinens kulturálisan nagyon különbözik a világ minden más tájától.