MONACO

Nyelvtanulás külföldön: Monaco / NoVa Experience

Angol és/vagy francia nyelvtanfolyamok Monacoban

SZAKMAI GYAKORLAT
Monacoban

NYÁRI TÁBOROK
Monacoban

MONACO

Monaco hivatalosan egynyelvű állam, a francia a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha franciául szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Monacoi programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Monacoban szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár egy tanévet is tölthetsz Monacoban, és tanulhatsz angolul vagy/és franciául. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Monaco

HIVATALOS INFORMÁCIÓK MONACORÓL

Államforma: Alkotmányos Monarchia
Főváros: Monaco
Hivatalos nyelv: Francia
Népesség: 31 842 fő
Terület: 1,93 km²
Pénznem: Euro

Az angol nyelvtanulás és a francia nyelvtanulás mellett miért érdemes még Monacot választanod?

Monaco hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Egyedül Franciaországgal határos.

Területe, amely szinte csak Monaco városából áll, a világ legsűrűbben lakott országa.

Monaco adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára. 1292 óta a Grimaldi-ház uralkodik a hercegségben.

A jelenlegi uralkodó II. Albert.

A Vatikán után Monaco a második legkisebb állam a világon.

A Földközi-tenger partján, Nizzától 18 kilométerre keletre fekszik, a francia-olasz határ közelében. Négy kerületre (quartier) oszlik: Mon.-Ville városára, La Condamine kikötőjére, Monte Carlo lakó- és üdülőövezetére (itt található a híres kaszinó is), és Fontvieille tengertől elhódított területére.

Éghajlata kellemes mediterrán, az évi középhőmérséklet: 15 °C. A január-februári átlagos minimum hőmérséklet 8 °C, a július-augusztusi maximum hőmérséklet 26 °C körül alakul. A napsütéses órák száma: 2750 óra/év, szinte örök tavasz van. A tenger nyaranta 23-24 °C-os, csapadék csak ősszel és télen hull.

Az idegenforgalomban nem különül el élesen a nyári és téli szezon, de nyáron azért nagyobb a forgalom.

A hercegség gyönyörű látképéről és kellemes, napos klímájáról egyaránt híres.