Vízum Kínába

Vízum KínábaMinden, a Kínai Népköztársaságba utazó magyar állampolgárnak szükséges vízummal rendelkeznie a beutazást megelőzően, a vízum típusa a beutazás céljától függ.

Turista vízum (L)
Amennyiben turizmus céljából szeretnél a Kínai Népköztársaságba utazni, úgy turista vízumot szükséges igényelni.  Egyszeri, vagy kétszeri belépésre jogosít fel. Érvényessége a kiállítás dátumától számítva 90 nap, ami azt jelenti, hogy 90 napon belül be kell lépni az országba. Amennyiben ez nem történik meg, a vízum érvényét veszti. A tartózkodás időtartama turista vízum esetén 30 nap, tehát a belépés napjától számítva legfeljebb 30 napig lehet a Kínai Népköztársaságban tartózkodni.
Amennyiben kizárólag Hongkong az úti cél, a magyar állampolgárok ide vízummentesen utazhatnak, ha az ott tartózkodás nem haladja meg a 90 napot.
Turista vízummal nem megengedett a munkavállalás Kínában.

A vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 1-2 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 19.000 Ft

Szükséges dokumentumok:

  • 1 db igazolványkép
  • érvényes útlevél
  • kitöltött vízumkérő lap
  • aláírt meghatalmazás (amennyiben az ügyintézést irodánk végzi)
  • retúr repülőjegy vagy repülőjegy foglalás
  • szállásfoglalás

Megjegyzés: Az útlevélnek 2 üres oldalt kell tartalmaznia a vízum kérelmezésekor és még további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Teljes körű Kínai Turista Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Tanulmányi vízum (X)

Amennyiben a Kínai Népköztársaságba utazás célja tanulmányok folytatása – közép-, illetve felső szintű iskolai tanulmányok, vagy szakmai gyakorlat végzése – úgy tanulmányi vízumot kell igényelni. A tanulmányi vízum típusa függ a kint eltöltött időtartamtól, pontosabban, hogy az meghaladja-e a 6 hónapot, vagy sem.
A munkavállalás nem megengedett a tanulmányi vízummal sem.

Szükséges dokumentumok:

  • 1 db igazolványkép
  • érvényes útlevél
  • tanulói vízumkérő lap
  • aláírt meghatalmazás (amennyiben az ügyintézést irodánk végzi)
  • retúr repülőjegy vagy repülőjegy foglalás
  • szállásfoglalás
  • a Kínában lévő iskola által kiállított felvételi levél eredeti példánya

A vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 2-3 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 19.000 Ft

Megjegyzés: szükség esetén kérhetnek még további dokumentumokat a követségen, valamint személyes interjúra is behívhatják a vízum igénylőjét.

Teljes körű Kínai Tanuló Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.

További részletes információk az kínai vízumokkal kapcsolatosan: www.chinaembassy.hu

ELÉRHETŐSÉGEINK

E-MAIL: info@novaexperience.hu
TEL: +36 70 553 8719
SKYPE: nova.experience
FACEBOOK: NoVa Experience
INSTAGRAM: @nova.experience
TWITTER: @novaexperience_