Vízum Oroszországba

Orosz vízum1Minden Oroszországba utazó magyar állampolgárnak szükséges vízummal rendelkeznie a beutazást megelőzően, a vízum típusa a beutazás céljától függ.

Turista vízum
Egyszeri belépéssel, maximum 1 hónapos tartózkodásra igényelhető, de fontos tudni, hogy az útlevélben az orosz vízumon feltüntetett határidőn belül lehet csak az ország területén tartózkodni. Ha több, mint 7 munkanapot szeretnénk az országban eltölteni, akkor úgymond regisztrálni kell, ami gyakorlatilag a szálláshely bejelentését jelenti: a hatóságok értesítése az érkezésről és a tartózkodási helyünkről. Ha a szállásunk szállodában van, akkor ezt a regisztrációt a szálloda elvégzi helyettünk. Viszont ha pl. ismerősöknél szállunk meg, akkor nekünk kell ezt elintézni bármely postahivatalban.

Amennyiben a magyar állampolgár turistaként készül Oroszországba, akkor a meghívólevél helyett két okmányt kell benyújtania: a szállodai helyfoglalás visszaigazolását, és az oroszországi idegenforgalmi iroda visszajelzését a magyar turista fogadási készségéről. Ennek az okmánynak az érvényességéhez az oroszországi utazási irodának regisztráltatnia kell magát az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériumának Konzuli Szolgálatánál.

Amennyiben turizmus céljából szeretnél Oroszországba utazni, vagy 1 hónapnál kevesebb időt szeretnél tanulással tölteni Oroszországban, úgy elég csak a turista vízumra jelentkezni. Ezen vízummal rendelkezők nem vállalhatnak munkát Oroszországban, kint tartózkodásuk alatt.

Szükséges dokumentumok:

  • 1 db fehér hátterű, színes igazolványkép (3,5 x 4,5 cm)
  • Útlevél (min. 6 hónapos érvényesség a visszaút dátumától, és legalább 2 egymással szembeni oldal az útlevélben a vízumhoz)
  • Meghívólevél (vagy hivatalos voucher és visszagazolás a szállásról)
  • Vízumkérőlap (aláírva, kitöltve http://visa.kdmid.ru )
  • Biztosítási kötvény másolata
  • Repülőjegy (Autós utazás esetén, pontos útiterv és jogosítvány, forgalmi engedély másolata.)

A vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 2 hetet vesz igénybe (de lehet kérni sürgősségi ügyintézést is), és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Konzuli díj: 19 000 Ft
Meghívó ára: 10 000 Ft

Teljes körű Orosz Turista Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Tanuló vízum
 

Egyszeri belépéssel, maximum 3 hónapos tartózkodásra igényelhető, de kint Oroszországban ez meghosszabbítható. Munkavállalás nem megengedett ezzel a vízummal sem, de szakmai gyakorlat végzése igen. Nyelvtanulás, illetve szakmai gyakorlat végzése esetén szükség van az iskolától megkért meghívólevélre, ami a tanuló vízum igénylés legfőbb dokumentuma.

Az orosz konzulátusi szabályok szerint az útlevélben egyszerre csak egy érvényes orosz vízum lehet.

Szükséges dokumentumok:
– 1 db fehér hátterű, színes fénykép
– Érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez
– Elektronikusan kitöltött vízumkérő lap
– Repülőjegy vagy repülőjegy foglalás
– Biztosítás a vízum időtartamára
– Meghívólevél (megfelelve különböző kritériumoknak)

A vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 2-4 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Konzuli díj: 19 000 Ft
Meghívó ára: 10 000 Ft

Teljes körű Orosz Turista Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.

További részletes információk az orosz vízumokkal kapcsolatosan: http://www.hungary.mid.ru/hu