KANADA

Nyelvtanulás külföldön: Kanada / NoVa Experience

Angol és/vagy francia nyelvtanfolyamok Montrealban, Torontoban, Vancouverben

Szakmai gyakorlat Torontóban, Vancouverben

Nyári táborok Montrealban, Quebecben, Torontóban, Vancouverben

KANADA

Kanada hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a francia is hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha angolul vagy franciául szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Kanadai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Kanadában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Kanadában, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Kanadában élhetsz és tanulhatsz angolul, franciául. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Kanada

HIVATALOS INFORMÁCIÓK KANADÁRÓL

Államforma: Alkotmányos Monarchia
Főváros: Ottawa
Hivatalos nyelv: Angol, Francia
Népesség: 32 960 400 fő
Terület: 9 984 670 km²
Pénznem: Kanadai Dollár

Az angol nyelvtanulás / francia nyelvtanulás mellett miért érdemes még Kanadát választanod?

Kanada az észak-amerikai kontinens nagy részét lefedő ország. Az ország területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, északon pedig a Jeges-tengerig ér. Délen és északnyugaton az Amerikai Egyesült Államokkal határos, a két ország közötti határ a világ leghosszabb nem védett határa.

Kanada a világ második legnagyobb országa a teljes terület alapján számolva. Jelenlegi államfője II. Erzsébet. 10 tartományra és 3 területre oszlik. Ezek az országrészek az alábbi régiókba csoportosíthatók: Nyugat-Kanada, Középső-Kanada, Atlanti-Kanada, Észak-Kanada (amely három területet Yukont, az Északnyugati területeket és Nunavutot tartalmazza), valamint a Középső- és Atlanti-Kanadát magába foglaló Kelet-Kanada.

Az ország egyike a világ leggazdagabb országainak, magas egy főre jutó nemzeti jövedelemmel rendelkezik, tagja az OECD-nek és a G8-nak. Egyike a világ tíz legnagyobb kereskedőnemzetének.

Nagy belföldi és külföldi turistaforgalommal büszkélkedhet. A világon a második legnagyobbnak számító Kanada földrajzi változatossága rendkívül nagy, ami vonzza a turistákat.

A három legnagyobb város, Toronto, Vancouver és Montreal, a legfőbb városi területek, jól ismertek kultúrájukról és változatosságukról. Az ország történelmi helyei szintén fontosak a turizmus szempontjából.

Vancouver az egyik leggyönyörűbb város a világon. Kanada városainak egyike mindig büszkén szerepel a világ legélhetőbb városainak listáján, ilyen például Vancouver is, aki 2007 és 2011 között minden éveben magáénak tudhatta ezt a díjat! Nem is csoda, hiszen gyönyörű fekvése van a Csendes-óceán és a Sziklás hegység között. Az óceán van tehát az egyik oldalon, a másik oldalon pedig a több ezer méter magas hegyek fehér dombjai. Így az ott lakók egyik nap strandolhatnak, másik nap pedig már síléccel a vállukon szállnak buszra.