USA

Nyelvtanulás külföldön: Észak-Amerika - USA / NoVa Experience

Angol nyelvtanfolyamok Bostonban,  Fort Lauderdale-ben,  Hawaii-on,  Los Angelesben,  New Yorkban,  Miamiban,  San Franciscoban,  Santa Barbara-n,  San Diegoban

Szakmai gyakorlat New Yorkban, Miamiban

Nyári táborok Floridában, San Diegoban, San Franciscoban, Bostonban, New Yorkban

USA

Az Amerikai Egyesült Államoknak szövetségi szinten nincsen hivatalos nyelve. Ez azt jelenti, hogy sem az alkotmány, sem a különböző törvények nem tüntetnek ki egyetlen nyelvet sem hivatalos nyelvként. A gyakorlatban a hivatalos ügyek intézésének nyelve az angol, így tökéletes választás, ha angolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Amerikai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Amerikában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Kanadában, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Kanadában élhetsz és tanulhatsz angolul, franciául. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Angol nyelvtanulás az USA-ban

HIVATALOS INFORMÁCIÓK AZ USA-RÓL

Államforma: Elnöki Szövetségi Köztársaság
Főváros:Washington
Hivatalos nyelv: Angol
Népesség: 32 960 400 fő
Terület: 9 826 630 km²
Pénznem: Amerikai Dollár

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Amerikát választanod?

„Álmaimban Amerika visszainteget, Álmaimban Amerika nem mondhat nemet…” – ahogy a régi sláger szól. És Amerika nem csak álmaidban nem mond nemet, számtalan lehetőség vár, ha az USA-ban szeretnél nyelvet tanulni, hiszen Amerika a lehetőségek országa!
Az USA független szövetségi köztársaság amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába. Az Egyesült Államokban él a világ nemzetileg és kulturálisan egyik legsokszínűbb társadalma a rengeteg bevándorlónak köszönhetően. Ezért aki az amerikai angolt szeretné beszélni, jobb, ha felköti a nadrágját! Persze ez csak annyit jelent, hogy ahány hely, annyiféleképpen beszélik, hiszen ott is él a tájjellegű beszéd, ahogyan nálunk is.
Gazdasága a Föld országai közül a kiemelkedő. Katonai, gazdasági, kulturális és politikai befolyása hatalmas, egy szuperhatalom, a világ legjelentősebb gazdasági és katonai nagyhatalma.
Nem mellesleg csodálatos hegyekkel, nemzeti parkokkal, napfényes tengerpartokkal, meseszép kisvárosokkal és állandóan nyüzsgő nagyvárosokkal van tele.
Minden szempontból ideális helyszín, ha úgy döntesz, az USA-ban szeretnél angolul tanulni, vagy szakmai gyakorlatra, esetleg nyári táborra jelentkeznél valamelyik amerikai régióba, városba.