Vízum Indiába

vizum-indiabaMinden Indiába utazó magyar állampolgárnak szükséges vízummal rendelkeznie a beutazást megelőzően, a vízum típusa a beutazás céljától függ.

Turista vízum
Kétféle indiai turista vízumot lehet igényelni, az egyik simán a Turista Vízum, a másik pedig az E-Turista Vízum azaz eTV. A legfőbb különbség a két turista vízum között:

e-Turista Vízum (eTV):
– online igényelhető
– 30 napra igényelhető, érvényessége az országba való belépéskor indul
– egy naptári évben maximum kétszer lehet megkérni
– csak egyszeri belépésre jogosít fel
– nem hosszabbítható meg
– India 16 repterén fogadják el belépésre az eTV-t, ezek a következők: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin,  Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum és Varanasi

Turista Vízum:
– a Budapesti Indiai Nagykövetségen kell igényelni
– létezik rövid illetve hosszú távú tartózkodást engedélyező vízum, a rövid távú maximum 90 vagy 180 napos tartózkodásra igényelhető, míg a hosszú távú a 180 napot meghaladó tartózkodás esetére igényelhető
– egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít fel
– a vízum érvényességének kezdő időpontja a beadás időpontja is egyben

A vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 1-2 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 16.450 HUF (ez a díj az egyszeri belépésre és maximum 6 hónapi tartózkodásra vonatkozik)

Szükséges dokumentumok:

  • 2 db fénykép (5×5 cm-es)
  • útlevél, személyigazolvány és lakcímkártya másolat
  • elektronikusan kitöltött vízumkérő lap
  • retúr repülőjegy
  • meghívólevél vagy szállásfoglalás (megfelelve különböző kritériumoknak)

Megjegyzés: Az útlevélnek 2 üres oldalt kell tartalmaznia a vízum kérelmezésekor és az Indiába való belépéskor még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Amennyiben turizmus céljából szeretnél Indiába utazni, úgy elég a turista vízumra jelentkezni. Ezen vízummal rendelkezők nem vállalhatnak munkát Indiában, kint tartózkodásuk alatt.

Teljes körű Indiai Turista Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Tanuló vízum

Ha az Indiába való beutazás elsődleges célja hosszabb távú tanulmányok folytatása, akkor Tanuló Vízumot szükséges igényelni. A munkavállalás nem megengedett ezzel a vízummal sem.

Szükséges dokumentumok:
– 3 db fénykép
– Útlevél, személyigazolvány és lakcímkártya másolat
– Vízumkérő lap
– Retúr repülőjegy
– Szállásfoglalás
– Pénzügyi garanciavállalás a jelentkező szüleitől, vagy törvényes gyámjától
– Eredeti felvételi levél egy Indiában elismert oktatási intézménytől
– Korábbi tanulmányi eredmények

A vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 3-4 hetet vesz igénybe, és térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj: 29.850 HUF

Megjegyzés: Az útlevélnek 2 üres oldalt kell tartalmaznia a vízum kérelmezésekor és az Indiába való belépéskor még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Teljes körű Indiai Tanuló Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.

További részletes információk az indiai vízumokkal kapcsolatosan: www.indianembassy.hu

ELÉRHETŐSÉGEINK

E-MAIL: info@novaexperience.hu
TEL: +36 70 553 8719
SKYPE: nova.experience
FACEBOOK: NoVa Experience
INSTAGRAM: @nova.experience
TWITTER: @novaexperience_