AUSZTRÁLIA

Nyelvtanulás külföldön: Ausztrália / NoVa Experience

Angol nyelvtanfolyamok Sydney-ben, Adelaide-ben, Brisbane-ben, Cairns-ben, Gold Coast-on, Hobart-ban, Melbourne-ben, Noosa-n, Sunshine Coast-on, Perth-ben, Whitsundays-on

Angol szakmai gyakorlatok Adelaide-ben, Hobart-ban, Whitsundays-on

NYÁRI TÁBOROK
Ausztráliában

AUSZTRÁLIA

Ausztrália a világ leggazdagabb országa, hivatalos nyelve az angol, így tökéletes választás, ha angolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Ausztrál programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Izgalmas diákélet vár rád, ha Ausztráliában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Ausztráliában, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Ausztráliában élhetsz és tanulhatsz angolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Ausztrália

HIVATALOS INFORMÁCIÓK AUSZTRÁLIÁRÓL

Államforma: Alkotmányos Monarchia
Főváros: Canberra
Hivatalos nyelv: Angol
Népesség: 21 262 641 fő
Terület: 7 741 220 km²
Pénznem: Ausztrál Dollár

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Ausztráliát választanod?

Ez a 6. legnagyobb területű ország a Földön; az egyetlen olyan, amely egy egész kontinensre kiterjed, Ausztrália és Óceánia legnagyobb országa. Új-Zéland tőle délkeletre, Indonézia, Pápua Új-Guinea és Kelet-Timor északra helyezkedik el.

Területének 85%-át az úgynevezett Outback, a világ egyik legősibb tája foglalja el. Vörös sziklák, vörös por, okker síkságok, bíbor színben úszó hegyek, ragyogó kék ég és magányos házikók jellemzik a végeérhetetlen sivatagi tájat.

Földrajzi elhelyezkedése következtében Ausztrália egyharmadára a trópusi, kétharmadára a mérsékelt óceáni éghajlat a jellemző. Az évszakok az európaihoz képest féléves eltolódásban váltják egymást: amikor nálunk tél van, ott akkor van nyár.

Ausztrália ritkán lakott kontinens, a népsűrűség még a 2 fő/négyzetkilométert sem éri el. A lakosság a keleti és déli partvidéken él, ahol az éghajlati viszonyok kedvezőek a mindennapi élethez.

Magas az urbanizáció, a lakosság 80 százaléka él városokban, kikötőkben (Canberra, Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Adelaide).

Az ausztrál népesség elsősorban európai, az őslakosok száma rohamosan csökken, számuk mára néhány tízezerre apadt, a bennszülött népesség még mindig vadászat és gyűjtögetés által tartja el magát. A folyamatos bevándorlás és a születések magas aránya miatt a népesség növekszik, még úgy is, hogy a bevándorlás szigorú kritériumok teljesítéséhez kötik.

A Világbank 1995-ös felmérése szerint Ausztrália a világ leggazdagabb országa, mert minden egyes polgárára 1 100 000 AUD-nyi nemzeti vagyon esik.

A Qantas Ausztrália nemzetközi légitársasága. Gépállománya főként Boeing és Airbus típusokból áll. A belföldi utaztatásokat a Qantas, Virgin Blue, Jetstar, Tiger Airways Australia és több kis regionális légitársaság végzi.

Ausztrália több szempontból is különleges kontinens és ország egyben. A kontinens a legkülönlegesebb állat- és növényvilággal rendelkezik. (kacsacsőrű emlős, kenguru, koala, eukaliptuszerdők) A küldő országoktól a legtávolabb fekszik.