BOLÍVIA

Nyelvtanulás külföldön: Bolívia / NoVa Experience

Spanyol nyelvtanfolyamok La Paz-ban

SZAKMAI GYAKORLAT
Bolíviában

NYÁRI TÁBOROK
Bolíviában

BOLÍVIA

Bolíviában a spanyol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Bolíviai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Nyelvtanulás Bolíviában

HIVATALOS INFORMÁCIÓK BOLÍVIÁRÓL

Államforma: Elnöki Köztársaság
Főváros: Sucre, (La Paz)
Hivatalos nyelv: Spanyol
Népesség: 9 627 269 fő
Terület: 1 098 581 km²
Pénznem: Boliviano

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Bolíviát választanod?

Bolívia ország Dél-Amerikában. Északon és keleten Brazíliával, délen Paraguay-jal és Argentínával, nyugaton Chilével és Peruval határos. Belvidéki ország, azaz nincs tengerpartja.

Bolívia a legek országa is, mert itt található a világ legmagasabban fekvő fővárosa: La Paz, a világ legmagasabban fekvő hajózható tava a Titicaca-tó, a Föld legkiterjedtebb sósivataga a Salar de Uyuni, Dél-Amerikában itt a legnagyobb az indián őslakosság aránya (a népesség 55%-a indián) és Dél-Amerika legszegényebb országa is.

Bolívia nyugati harmadán az Andok vonulatai, keleti kétharmadán hegy-, domb- és síkvidék terül el.

Éghajlati területei: egyenlítői, szavanna és hegyvidéki.

2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára a Noel Kempff Mercado Nemzeti Park.

A nemzeti park egy része Amazonas vidéki esőerdő, más része az erre lejtő, szavannával fedett hegyvidék.

Az emberi tevékenységtől nem érintett vidék. A népesség kb. háromnegyede indián (55%), főként kecsua (30%) és ajmara (25%), de elég nagy részt tesz ki a mesztic (30%) lakosság is. Az ország fennmaradó népessége (15%) kreol és fehér.

Az Altiplanón, nem messze a Titicaca-tótól láthatók az Ajmará Birodalom egykori központjának, Tiahuanaconak a romjai. Tiahuanaco három övezetre tagolódik: Calasasaya, paloták és templomok maradványaival, szobrokkal és a híres Nap-kapuval; Acapana, egy 15 m magas földpiramis; Puma-puntu, az a Puma-kapu.

A gyarmati időszakból származó egyházi és világi épületek sok helyütt láthatók. Ezek a késő reneszánsztól az érett barokkig terjedő stílusokban épültek. Középkategóriájú, vagy igen szerény szállodák a nagyobb városokban találhatók, luxusszállók csak La Pazban és Santa Cruzban akadnak.