Nemzetközi nyelvvizsgák

A nemzetközileg elismert nyelvvizsgák letétele elsősorban olyan embereknek fontos, akik külföldi oktatási intézményben szeretnének tanulni, vagy külföldön szeretnék szakmai gyakorlatukat tölteni, munkát vállalni, esetleg letelepedni egy olyan országban, ahol a vízum egyik feltétele a nemzetközi nyelvvizsgán elért bizonyos eredmény bemutatása. A különböző nyelvterületű országokban többféle nemzetközileg elismert nyelvvizsgát is elfogadnak, ezek többek között az alábbiak:

Nemzetközileg elismert ANGOL nyelvvizsgák: angol zászló

IELTS
Az IELTS (International English Language Testing System) típusú nyelvvizsga a világ legnépszerűbb angol nyelvi tesztje. Az egész világon elismert, illetve több ezer felsőoktatási intézményben elfogadott. Évente több mint 2 millió ember teszi le szerte a világban, hogy angol nyelvi szintjét bizonyítsa. További előnye, hogy az IELTS nyelvvizsga-bizonyítványt lehetőség van honosítani Magyarországon, ezáltal a vizsgázó nemcsak egy nemzetközileg elfogadott, hanem egy államilag elismert bizonyítványt is a kezében tarthat. Alap-, közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgának felel meg, az IELTS teszten elért pontszámoktól függően. Az IELTS az egyetlen olyan nemzetközi nyelvvizsga, amelyet bevándorlás céljából is elfogadnak különböző országok, amennyiben ha ilyen terveik vannak, fontos észben tartani, hogy a bizonyítvány mindössze 2 évig érvényes.

TOEFL
A TOEFL (Test of English as a Foreign Language) szintén egy angol nyelvi teszt, és szintén az egyik legnépszerűbb nyelvvizsga típusok közé tartozik. Ez a vizsga elsősorban a jelentkező nyelvi készségeit értékeli: olvasott és hallott szöveg értését, illetve a beszéd- és íráskészségét. Nemzetközileg elismert nyelvvizsga, több mint 130 ország több ezer oktatási intézménye fogadja el, szintén 2 évig érvényes. Ugyanúgy lehetőséged van honosítani ezt a bizonyítványt Magyarországon, hogy államilag is elismert legyen a nyelvvizsgád; az elért pontszámod függvényében alap-, közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgának felel meg. Elsősorban amerikai, vagy kanadai továbbtanulás céljából ajánljuk ennek a vizsgának a letételét, mert ezekben az országokban a TOEFL nyelvvizsga eredményét kérik a felvételi követelményként.

CAMBRIDGE
A Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) nyelvvizsgák világszerte elismertek, számos országban elfogadják őket oktatási intézménybe való felvételikor illetve munkavállalásnál is. A Cambridge English egynyelvű angol nyelvvizsgák a valódi nyelvtudást mérik, és az angol nyelv magabiztos használatára készít fel a valósi életben. Magyarországon akkreditált: a vizsgázók sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé akkreditált nyelvvizsga bizonyítványt is kapnak. A különböző szintű vizsgák saját névvel rendelkeznek, ezek a: KET (A2-es szint), PET (B1), FCE (B2), CAE (C1) és CPE (C2). A külföldi felsőoktatási intézményekben általában az utóbbi kettőt várják el a nem anyanyelvű jelentkezőktől.

A minél hatékonyabb felkészülés érdekében, külföldön számos partner nyelviskolánk indít specifikusan nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat, amelyek egyéni igényekhez igazodva különböző időtartamúak lehetnek. Bővebb információért a külföldi nyelvvizsga felkészítő kurzusokról kérd bátran ingyenes tájékoztatásunkat emailben: info@novaexperience.hu

Nemzetközileg elismert FRANCIA nyelvvizsgák: francia zászló

DELF/DALF
A DELF (Diplôme d’études en langue française) és a DALF (Diplôme approfondi de langue française) a Francia Oktatási Minisztérium által felügyelt, nemzetközileg elismert nyelvvizsgák, melyeknek nincsen lejárati ideje. Magyarországon honosíthatóak, típustól függően alap-, közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsgaként – a DALF felel meg a magyarországi felsőfoknak. Ha szakmai gyakorlatunkat francia nyelvterületű országban tervezzük eltölteni, akkor a DELF nyelvvizsgák nagyban megnövelik esélyeinket a pályázáskor. Külföldi továbbtanulás esetén pedig a DALF nyelvvizsgák kiváltják a francia felsőoktatási intézményekhez felvételikor szükséges kötelező nyelvi tesztet.

A minél hatékonyabb felkészülés érdekében, külföldön számos partner nyelviskolánk indít specifikusan nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat, amelyek egyéni igényekhez igazodva különböző időtartamúak lehetnek. Bővebb információért a külföldi nyelvvizsga felkészítő kurzusokról kérd bátran ingyenes tájékoztatásunkat emailben: info@novaexperience.hu

Nemzetközileg elismert SPANYOL nyelvvizsgák:spanyol zászló

DELE
A DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) egy 6 szinten letehető egynyelvű spanyol nyelvi teszt, melynek megszerzésével egy nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt tarthatsz a kezedben. Főleg azok számára ajánljuk, akik spanyol nyelvterületen kívánnak további tanulmányokat folytatni, vagy szakmai gyakorlatot végezni, akár munkát vállalni. Magyarországon a DELE nyelvvizsgákat a Nyelvvizsga Akkreditációs Központ honosítja.

A minnél hatékonyabb felkészülés érdekében, külföldön számos partner nyelviskolánk indít specifikusan nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat, amelyek egyéni igényekhez igazodva különböző időtartamúak lehetnek.

A minél hatékonyabb felkészülés érdekében, külföldön számos partner nyelviskolánk indít specifikusan nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat, amelyek egyéni igényekhez igazodva különböző időtartamúak lehetnek. Bővebb információért a külföldi nyelvvizsga felkészítő kurzusokról kérd bátran ingyenes tájékoztatásunkat emailben: info@novaexperience.hu