CHILE

Nyelvtanulás külföldön: Chile / NoVa Experience

Spanyol nyelvtanfolyamok Santiago de Chile-ben, Vina del Mar-ban

SZAKMAI GYAKORLAT
Chile-ben

NYÁRI TÁBOROK
Chile-ben

CHILE

Az országban a hivatalos nyelv a spanyol, és ez a legfőbb beszélt nyelv is. Ideális helyszínválasztás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Chilei programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Tanulj spanyolul Chilében

Eltöltheted az idődet a perzselő napsütésben, vagy hógolyózhatsz az Andokban – Chile pozitív értelemben a szélsőségek földje. 🙂
Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Nyelvtanulás Chilében

HIVATALOS INFORMÁCIÓK CHILE-RŐL

Államforma: Elnöki Köztársaság
Főváros: Santiago de Chile
Hivatalos nyelv: Spanyol
Népesség: 16 800 000 fő
Terület: 756 950 km²
Pénznem: Chilei peso

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Chilét választanod?

Chile egy független köztársaság Dél-Amerikában. Az ország egész területe a Csendes-óceán keskeny partvonala az Andok nyugati oldalán helyezkedik el. Chilét nyugatról végig az óceán határolja.
A központi völgy, ahol Santiago de Chile is fekszik, viszonylag kicsi, itt tömörül a lakosság és a mezőgazdasági termelés. Ez a vidék Chile történelmi központja.
Chile nagy észak-déli kiterjedéséből következően az időjárás változatos, nehéz általánosságban beszélni róla. De Santiagóban és tágabb környékén klimatikus nehézségektől nem kell tartani. Ugyanakkor az északi sivatagos és a déli jeges területeken, az Andokban, valamint a Chiléhez tartozó csendes-óceáni Húsvét-szigeten a hazaitól lényegesen eltérő időjárási viszonyokra kell felkészülni.
Az országban a hivatalos nyelv a spanyol, és ez a legfőbb beszélt nyelv is.
Eltöltheted az idődet a perzselő napsütésben, vagy hógolyózhatsz az Andokban, hiszen Chile a szélsőségek földje.
Sós sivatagi magaslatoktól kezdve gleccser borította síkig, Chile emlékeztet minket a természet szépségére és erejére is.
Santiago, Chile növekvő fővárosa, melynek nagyszerű éttermei és felhőkarcolói eltörpülnek az Andok nagysága mellett, egyre több látogatót vonz.
A legfontosabb alapanyagok a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek. A leghíresebb étel a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet két tojással és chipsel a tetején. A parillada sem könnyű étel, de hihetetlenül finom, grillezett belsőségekből és véres hurkából áll. A curanto a harmadik chilei híresség, halszeletekből, csirkéből, bárányból, sertésből, marhából és burgonyából készítik. A chilei borok fantasztikusak, de finom a pisco sour is, amely brandyből, citromléből, tojásfehérjéből és porcukorból készült koktél. Ezeket nem szabad kihagyni, ha arra jársz!