MÁLTA

Nyelvtanulás külföldön: Málta / NoVa Experience

NYELVTANFOLYAMOK
Máltán

Angol nyelvtanfolyamok Gozon, Gziran, Slieman, St. Julian’s-en, Swieqin, Vallettaban

SZAKMAI GYAKORLAT
Máltán

Szakmai gyakorlat Gozon, Gziran, Slieman, St. Julian’s-en, Swieqin, Vallettaban

NYÁRI TÁBOROK
Máltán

Nyári táborok Sliemaban

MÁLTA

Málta hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a máltai is hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha angolul vagy máltaiul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Máltai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Máltán szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Máltán, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Máltán élhetsz és tanulhatsz angolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Málta

HIVATALOS INFORMÁCIÓK MÁLTÁRÓL

Államforma: Köztársaság
Főváros: Valletta
Hivatalos nyelv: Angol, Máltai
Népesség: 404 039 fő
Terület: 316 km²
Pénznem: Euro

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Máltát választanod?

Málta (hivatalos nevén Máltai Köztársaság) szigetország Dél-Európában. A Földközi-tenger középső részén, stratégiai pozícióban elhelyezkedő szigetek fölötti uralomért az évszázadok során sok nagyhatalom harcolt.

Málta az Európai Unió (EU) tagállama.

Csak a három legnagyobb sziget, Malta, Ghawdex (Gozo) és Kemmuna (Comino) lakott.

Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal. Az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi. A nyár forróságát szerencsére enyhítik a szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek.

Málta 1964. szeptember 21-e óta független. 1974. december 13-a óta parlamentáris köztársaság. Az ország feje az államelnök, reprezentatív feladatkörrel rendelkezik.

A gazdaság legfőbb ágazata a szolgáltatás, az idegenforgalom.

Máltán bal oldali közlekedés van. A megengedett maximális sebesség külterületen 80 km/h, míg lakott területen 50 km/h. A tömegközlekedés hagyományosan a régi buszokat jelentette, amelyek koruk ellenére többnyire jó műszaki állapotban vannak. A buszok Máltán sárga, Gozón szürke színűek. A jegy nem drága (0,59–1,59 Euró), és a hálózat elég sűrű ahhoz, hogy a lakott helyek között autó nélkül is lehessen közlekedni.

A máltai konyhára erős olasz hatás jellemző, helyi specialitásnak számítanak a különböző halételek, a nyúlpaprikás, a tengerparton sütött barbecue, de az ünnepi alkalmaknak is megvannak a speciális ételei. Boraik erősek. Gozón ezenkívül mézet készítenek, illetve az itt nagy számban élő kaktuszfügéből készítenek lekvárt, pálinkát.