Vízum Kanadába

Kanadai vízum1Vízummentesség / eTA Belépési engedély 
A magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Kanadába legfeljebb 6 hónapra, amennyiben az utazás elsődleges célja turizmus vagy látogatás. A kanadai tartózkodás konkrét időtartamát a belépéskor, az ottani határőr dönti el, mely dátumot az útlevélbe bejegyez. Az utazó köteles tehát az előbb említett dátumig bezárólag elhagyni Kanadát. A beutazáskor a turista céllal érkezőknek érvényes utas- és egészségbiztosítással kell rendelkezniük.

A vízummentesen beutazók nincsenek automatikusan feljogosítva munkavállalásra kanadai ott tartózkodásuk alatt.

Szintén vízummentesen utazhatnak azok, akik 6 hónapnál nem hosszabb időre szeretnének tanulás céljából Kanadába utazni. Ilyenkor egyes esetekben megengedett a munkavállalás, mint például egyetemi campuson dolgozó diákoknak, amihez nincsen szükségük munkavállalási engedélyre.

Az eTA 5 évig érvényes, vagy a jelentkező útlevelének lejáratáig. Amelyik dátum hamarabb következik.
Forrás: http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/temp/eta/#a5

FONTOS: 2016. március 15-től akik légi úton be illetve átutazni szeretnének Kanadán, azoknak eTA (Electronic Travel Authorization) belépési engedélyt kell kérniük, mely online igényelhető, és díja: 7 CAD.

Teljes körű Kanadai eTA belépési engedély ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa segítségét elérhetőségeinken.


Tanuló vízum

Amennyiben a beutazás elsődleges célja tanulmányok folytatása, illetve 6 hónapon túli tartózkodás, úgy tanuló vízumért kell folyamodni a Kanada Bécsi Nagykövetségen.

A full-time diákoknak megengedett a munkavállalás heti 20 órában a tanulmányok ideje alatt, az iskola szünetekben pedig korlátlan óraszámban. (Ehhez azonban meg kell felelni különböző kritériumoknak.) Legtöbb esetben ehhez munkavállalási engedély (Student Work Permit) szükséges.

Szakmai gyakorlat végzéséhez szintén szükséges munkavállalási engedéllyel rendelkezni. A szakmai gyakorlat időtartama nem haladhatja meg a tanulási időszak 50%-át, csak bizonyos kivételes esetekben.

A teljes vízumügyintézés több hetet is igénybe vehet, és a vízum térítésköteles.
Vízumigényléssel kapcsolatos költségek:
Vízumdíj 150 CAD

Szükséges dokumentumok: ­
– Érvényes útlevél
– Megfelelő anyagi fedezet felmutatása a kinti megélhetési költségekre (ez jelenleg 10.000 CAD 1 évre a fő vízum kérelmezőnek, +4000 CAD extra családtagnak egy évre, és +3.000 CAD per év az ezen felüli családtagok számára. Quebec tartományban ezek az összegek valamennyivel magasabbak )
– Fedezet a tanulmányokra és a visszaút költségére, ha még nem lett előre kifizetve
– Igazolás, hogy a tanulmányok befejeztével elhagyod az országot (pl. repülőjegy)
– Visszaigazolás a diák jelentkezésének elfogadásáról (Letter of Acceptance) a választott kanadai oktatási intézménytől
– Orvosi vizsgálat eredménye, nem minden esetben
– Erkölcsi bizonyítvány, nem minden esetben

Teljes körű Kanadai Tanuló Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa segítségét elérhetőségeinken.

További részletes információk a kanadai vízumokkal kapcsolatosan angol nyelven: http://www.cic.gc.ca

ELÉRHETŐSÉGEINK

E-MAIL: info@novaexperience.hu
TEL: +36 70 553 8719
SKYPE: nova.experience
FACEBOOK: NoVa Experience
INSTAGRAM: @nova.experience
TWITTER: @novaexperience_