ÍRORSZÁG

Nyelvtanulás külföldön: Írország / NoVa Experience

Angol nyelvtanfolyamok Brayben, Corkban, Dublinban

Angol szakmai gyakorlat Corkban és Dublinban

Nyári táborok Corkban és Dublinban

ÍRORSZÁG

Írország hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és az ír is hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha angolul vagy írül szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Írországi programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Írországban szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Írországban, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Írországban élhetsz és tanulhatsz angolul, írül. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Írország

HIVATALOS INFORMÁCIÓK ÍRORSZÁGRÓL

Államforma: Köztársaság
Főváros: Dublin
Hivatalos nyelv: Ír, Angol
Népesség: 4 581 269 fő
Terület: 70 273 km²
Pénznem: Euro

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Írországot választanod?

Írország (angolul Ireland) Európa észak-nyugati részén és harmadik legnagyobb szigetén, az Ír-szigeten található állam.

A sziget északi része (hat megye) brit fennhatóság alá tartozik, ezt nevezik Észak-Írországnak. A sziget többi része a tulajdonképpeni Írország.

A jelenlegi államfő Mary McAleese. Az írek nem használják az angol prime minister kifejezést a miniszterelnökre, mert annak olyan íze van, mintha angol miniszterelnökük lenne. Helyette az ír nyelvű taoiseach szó jelöli az ír miniszterelnököt. A taoiseach megjelölésnek finom iróniája, hogy a szó „klánfőnök”-öt jelent írül, a miniszterelnök-helyettesre használt tanaiste pedig „klánfőnök-helyettes”-t. A jelenlegi taoiseach Enda Kenny.

Írország éghajlata az Észak-atlanti-áramlat meleg vizeinek köszönhetően sokkal enyhébb, mint más, hasonló földrajzi szélességű területeké. Az átlagos téli hőmérséklet +4,5 – +7 °C, ami 14 fokkal több, mint az azonos szélességi körön fekvő helyeké általában. Mivel nyáron az óceán hűt ezért a hőmérséklet csak 15–17 °C.