ANGLIA

Nyelvtanulás külföldön: Egyesült Királyság / NoVa Experience

Angol nyelvtanfolyamok Brightonban, Bristolban, Cambridgeben, Edinburghben, Hastingsben, Londonban, Northamptonban, Oxfordban, Scarboroughban

Szakmai gyakorlat Angliában, Skóciában, Walesben

Nyári táborok Brightonban, Bristolban, Cambridgeben, Edinburghben, Hastingsben, Londonban, Northamptonban, Oxfordban, Scarboroughban

ANGLIA

Anglia, azaz Egyesült Királyság hivatalosan egynyelvű és multikulturális állam, az angol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha angolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Angliabeli programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Angliában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz az Egyesült Királyságban, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig az Egyesült Királyságban élhetsz és tanulhatsz angolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Nagy-Britannia zászló

HIVATALOS INFORMÁCIÓK ANGLIÁRÓL

Államforma: Parlamentáris Monarchia
Főváros: London
Hivatalos nyelv: Angol
Népesség: 60 975 000 fő
Terület: 244 820 km²
Pénznem: Angol Font

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Angliát választanod?

Angolul United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, a magyar köznapi használatban többnyire Nagy-Britannia, illetve gyakran Anglia, nyugat-európai szigetország.

Unitárius állam, melynek négy országrésze Anglia, Észak-Írország, Skócia és Wales. Parlamentáris monarchia, államfője II. Erzsébet brit királynő.

A parlament Londonban, az ország fővárosában van.

Az Egyesült Királyság fejlett ipari ország.

Uralkodó a nedves óceáni éghajlat, melyet a Golf-áramlat befolyásol. Jellemzőek a hűvös nyarak és az enyhe telek, a naponta változó időjárás, a magas páratartalom és a gyakori ködképződés. A domináló nyugati áramlás többnyire nagyobb csapadékmennyiséget hoz magával. A januári átlaghőmérséklet +2 és −4 °C közötti, a júliusi 14-17 °C között ingadozik.

Anglia igen gazdag kulturális értékekben, mely magában foglalja mind a régmúlt örökségeit, mind az új értékeket. Anglia modern kultúráját néha nehéz külön jellemezni, vagy akárcsak tisztán elkülöníteni az Egyesült Királyság jellemzőitől. Létezik mégis valamiféle önálló történelmi, tradicionális angol kultúra sajátos regionális jellegzetességekkel. Anglia kulturális öröksége kormányzati tényező, tekintettel a fontos helytörténeti értékeket képviselő épületek és területek hangsúlyozottan lelkiismeretes felügyeletére. A British Múzeum, a Brit Könyvtár és a Nemzeti Galéria a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik.

Az angolok fontos szerepet játszottak a művészetek és a tudomány világában. A modern nyugati tudományos és filozófiai gondolkodók történetének számos fontos szereplője angol gyökerekkel büszkélkedhet vagy anglia vendégszeretetét élvezte életének valamely részében.

A múlt század közepétől fogva az angol konyha átalakult, ahogy az indiai és a kínai konyhák ízvilága behatásai egyre inkább erősödtek. Éttermek és gyorséttermek jelentek meg Britannia minden településén. Beülni egy indiaiba a brit társadalmi élet részévé vált. Kialakult és rögtön el is terjedt a világ többi részén is egyfajta hibrid étlap, mely ugyan ázsiai eredetű, de a brit ízléshez idomuló fogásokból áll. Sok, indiainak ismert étel – Tikka Masala, vagy Balti – gyakorlatilag innen eredeztethető.