Nyelvtanfolyamok Németországban

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK BERLINBEN

Nyelvtanulás Berlinben

Németország fővárosa, 3,4 millió lakosával annak legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa. A város központját átszeli a Spree folyó, azt két ágra osztja, ahol is szigetet képez. Ez az úgynevezett Múzeum-sziget, ami 1999 óta a világörökség része. Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja, London után Európa leglátogatottabb városa. Mindezekben szerepet játszanak nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai. Berlin a világ minden tájáról vonzza a művészeket és a kulturális területen dolgozókat. Leglátogatottabb kirándulási helyek Berlinben és környékén: Charlottenburgi park, Jungfernheide, Plötzensee, Tegeli erdő, Spandaui erdő, Grunewald számos mulatóhelyével, Hasenheide, mely szintén gazdag mulatóhelyekben, és a Treptow park. A Potsdamer Platz egy kereskedelmi csomópont a város szívében. Berlin legismertebb bevásárlósétánya a Kurfürstendamm, ahol számos üzlet, hotel és étterem található. Berlin egyik jelképe a Brandenburgi kapu. További látnivalók még a Reichstag, a német törvényhozás otthona, mely a második leglátogatottabb hely Németországban, amit a turisták megtekintenek a Kölni dóm után. A Checkpoint Charlie a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. A Kurfürstendamm keleti meghosszabbítása a Tauentzienstraße, itt található a 22 emeletes KaDeWe (Kaufhaus des Westens), az egyik legnagyobb áruház az európai kontinensen. Berlin egyik nevezetessége, a Világóra is. A közelében található a 368 méter magas tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza.
A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Berlinben szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK BERLINBEN

Bármely iskolát is választod, a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskolák a városközpontban találhatók.

» Friedrichstraße

Nyelvtanfolyamok az általánostól az intenzíven át egészen a magánórákig, illetve vizsgafelkészítő kurzusokig már heti 140 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, stúdió apartmanban, vagy hotelben.
Nyári táborok és junior programok egyaránt elérhetők ebben az iskolában.

Iskola további helyszínei: Heidelberg, Darmstadt

» Schlegelstraße

B1-31

Nyelvtanfolyamok az általánostól az intenzíven át egészen a magánórákig, esti-, vagy minikurzusok, heti 250 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, stúdió apartmanban, vagy hotelben.
Nyári táborok és junior programok egyaránt elérhetők ebben az iskolában.

Iskola további helyszínei: München, Köln

» Kastanienallee

Nyelvtanulás Berlinben

Általános-, intenzív-, üzleti nyelvtanfolyamok német nyelven, valamint nyelvvizsga előkészítők és magánórák, 195 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, vagy apartmanban.
Szakmai gyakorlat, nyári táborok, és junior programok is elérhetőek az iskolában.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK HEIDELBERGBEN

Nyelvtanulás Németországban

A város a Neckar völgyében terül el, a Neckar mentén mintegy 3 km hosszan elnyúló város két partját három híd köti össze (melyekből az Alte Brücke-n ma már csak gyalogosok közlekedhetnek). Tengerszint feletti magassága: 116 m. A környező dombok 300-500 méterre nyúlnak fel. Északról Dossenheim, nyugatról Eppelheim, délről Leimen településsel határos.

Az óváros (Altstadt) az UNESCO világörökség része. További látnivalók:

  • a Marktplatzon álló templom, amelyet 1400-ban Ruprecht császár alapított, az alapítónak és nejének síremlékével
  • az evangélikus Péter-templom
  • az 1704-ben épített városháza
  • a kémiai laboratórium, amely előtt Wrede bajor hadvezér bronzszobra áll
  • egyéb egyetemi épületek
  • az Elisabethenthor
  • a négy gránit-oszlop a kastély kútja körül, amelyek Nagy Károly ingelheimi palotájából kerültek ide
  • a Friedrichsbauban a templom, amelyben érdekes régiséggyűjteményt őriznek
  • az 1751-ben épült nagy heidelbergi hordó, amely 7 m átmérőjű és 10 m hosszú
  • Miként a város fekvése, úgy környéke is igen szép; a kastély fölött van a hohenstaufi Konrád egykori kastélyának helyén a Molkenkur nevű vendéglő, ahonnan az egész környékre igen szép kilátás nyílik

NYELVISKOLÁK HEIDELBERGBEN

Ennél az iskolánál a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Hans-Böckler Strasse

Német nyelvtanulás Heidelbergben

 

 

 

Nyelvtanfolyamok az általánostól az intenzíven át egészen a magánórákig, esti-, vagy minikurzusok, heti 125 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, stúdió apartmanban, vagy hotelben.
Nyári táborok és junior programok egyaránt elérhetők ebben az iskolában.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK FRANKFURTBAN

Nyelvtanulás Frankfurtban

Frankfurt am Main, Hessen legnagyobb és egyben Németország ötödik legnagyobb városa. Németország délnyugati részén, a Majna partján terül el. Európa egyik legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja, az Európai Unió egyik leggazdagabb városa. Frankfurt látnivalóinak zöme az egykori óváros területére esik, melynek központja az Am Römerberg nevű tér. Itt áll a gótikus stílusú Régi Miklós templom, valamint a 12. században épült Saalhof, a német-római császárok egyik palotája, mely egyben Frankfurt egyik legrégebbi épülete is. A Szent Pál-templom Németország egyik legjelentősebb temploma. A Hauptwache Frankfurt legforgalmasabb tere, a tér alatt találkozik több metró vonal, melyek állomását hatalmas földalatti bevásárlóközponttá alakították át. Innen indul Frankfurt leghíresebb utcája is, a Zeil, melyet Németország legforgalmasabb bevásárlóutcájaként tartanak számon. Frankfurt az egyetlen németországi város, melynek panorámáját 150 méternél magasabb felhőkarcolók tarkítják. Ezek a város nyugati részében állnak, a Bank-negyedben. A Commerzbank Tower-t 259 méteres magasságával 2003-ig a legmagasabb európai felhőkarcolóként tartották számon. A Plaza Büro Center egy 159 méter magas felhőkarcoló, ma a Marriott szállodalánc üzemelteti és ezáltal Európa legmagasabb szállodája. Frankfurt egyik érdekes látnivalója az 1858-ban alapított állatkert, mely egyike Európa leglátogatottabb kertjeinek, több mint 600 fajt mutat be. A város több, mint 60 kisebb-nagyobb múzeumának állandó és időszaki kiállításai sokszínű kulturális programot kínálnak, emellett Frankfurtot élénk színházi és zenei élet is jellemzi. A zeneművészetet képviselő Oper Frankfurt immár többször elnyerte az Év Operaháza kitüntetést, utoljára 2003-ban.

A helyi nyelviskolák sokéves tapasztalattal, garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Frankfurtban szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK FRANKFURTBAN

Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Gutleutstrasse

Nyelvtanulás Frankfurtban

Szakmai gyakorlati lehetőség, nyári táborok és junior programok egyaránt elérhetők ebben az iskolában.
Nyelvtanfolyamot találsz itt az általánostól az intenzíven vagy nyelvvizsgaelőkészítőn át egészen a tanárképző kurzusokig, 200 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, vagy diákszálláson vagy hotelben.

Iskola további helyszínei: Berlin, Hamburg, München

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK HAMBURGBAN

Nyelvtanulás Hamburgban

Németország második legnagyobb városa, valamint legnagyobb forgalmú kikötővárosa, emiatt „A Világ Kapuja” néven is ismerik errefelé. Hamburg Németország északi részén, az Elba folyam hatalmas tölcsértorkolatának kezdetén, a nyílt tengertől kb. 110 km-re fekszik. Nevezetességek: Cap San Diego -múzeumhajó, Halvásárcsarnok -az egykori halpiac, ma kulturális intézmény, Herbertstraße -Hamburg vöröslámpás utcája, Rathaus -Európa egyik legnagyobb városházája, Szent Mihály-templom -az evangélikus egyház 132 méter magas hamburgi főtemploma, Szent Miklós-templom -1874 és 1876 között a világ legmagasabb épülete volt, Köhlbrandbrücke -a Köhlbrand fölött 53 méteres magasságban átívelő híd, Régi Elba-alagút -a glasgowi Clyde-alagút mintájára létrehozott alagút, korának mérnöki csodája volt. Hamburg mérsékelt égövi óceáni éghajlatú város, ezért egész évben gyakori a csapadék és kicsi a hőingás.  A nyár viszonylag hűvös. A legmelegebb hónap a július, amikor 17,3 °C az átlaghőmérséklet. 2006. július 6-a volt a város történetének eddigi legmelegebb napja, akkor 38,5 °C-os hőséget regisztráltak. A hűvös nyarakat enyhe telek követik, januárban is 1,3 °C az átlagos hőmérséklet. A bár gyakori, de nem sok csapadék egyenletesen oszlik el az év hónapjai között. December legesősebb, február a legszárazabb hónap. A városban körülbelül 70 000 ember jár főiskolára vagy egyetemre. Az 1919-ben alapított Hamburgi Egyetem (Universität Hamburg; UHH) egyike a legnagyobb német egyetemeknek. Minden évben 39 000 hallgató látogatja, akiknek nagy része Németország határain túlról érkezett. A város második legnagyobb egyeteme a Harburg városrészben működő, 4700 hallgatót oktató Hamburgi Műszaki Egyetem (Technische Universität Hamburg-Harburg). Itt találhatjuk a Bundeswehr Észak-németországi egyetemét (Helmuth-Schmidt Universität), illetve a vezérkari tiszteket oktató Főtiszti Akadémiát (Führungsakademie der Bundeswehr) A főiskolák között a 12 000 hallgatót képző Hamburgi Alkalmazott Tudományok Főiskolája a legnagyobb. 6000 hallgatójával az ország egyik legnagyobb magánintézménye a Hamburgi Távfőiskola (HFH Hamburger Fern-Hochschule).

Nemcsak Hamburgban, de egész Németországban kedveltek a mutatványosokkal, körhintákkal és lacikonyhákkal csábító szabadtéri népünnepélyek, melynek hamburgi változata az évente háromszor megrendezett Dómpiac. 1889 óta minden év májusában szintén megrendezik a kikötő-születésnapot, ahol az elmaradhatatlan piac mellett kulturális és sportesemények zajlanak, valamint felvonulnak az Elbán a város hajói is. Hamburg Németország musical-fővárosa is, első nyilvános operaházát 1678-ban itt nyitották meg. Az első Operaház fából épült, helyére az 1960-as években húzták fel a korszakot jellemző beton-üveg palotát, a Hamburgi Állami Operát, mely egyike a világ legfelkapottabb operaházainak.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Hamburgban szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK HAMBURGBAN

Ezzel az iskolával a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Esplanade

Nyelvtanulás Hamburgban

Szakmai gyakorlati lehetőség, nyári tábor illetve junior programok szintén elérhetőek ebben az iskolában.
Többféle típusú nyelvtanfolyamot találsz itt, mint pl. általános, intenzív, nyelvvizsgaelőkészítő vagy tanárképző kurzusok, 200 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, vagy hotelben.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK MÜNCHENBEN

Nyelvtanulás Münchenben

A legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosa. Lélekszámát tekintve Németország harmadik, az Európai Unió tizenkettedik legnagyobb városa. München Németország egyik gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. A látnivalók és bevásárlási lehetőségek a városban sok turistát vonzanak. München központja a Marienplatz, itt található az új és a régi városháza is. Néhány lépésnyire a tértől áll a Szt. Péter templom, München legrégibb temploma, valamint a Miasszonyunk-templom, mely a város egyik jelképe. Münchenben 1200 kút található, a legrégibb a Fischbrunnen nevezetű, amely a Marienplatzon található. A város legrégibb parkja a királyi rezidenciához tartozó Hofgarten, amit még a reneszánsz korban építettek. München nemzetközileg is ismert művészeti gyűjteményeiről. A világ legfontosabb galériái közé tartozik a Régi Képtár, az Új Képtár, csakúgy mint a Modern Képtár és a Lenbachhaus. München leghíresebb múzeuma a Német Múzeum, amely évi több mint egymillió fős forgalmával Európa leglátogatottabb múzeumai közé tartozik. A város északi részén fekszik az 1972. évi nyári olimpiai játékokra épített Olimpiapark. A müncheni Oktoberfest a világ legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre megrendezésre kerül Theresienwiesén, ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál. További látnivalók még: a Károly-kapu, az Oroszlán-torony, a Nemzeti Színház, a grünwaldi vár, az Alter Hof -IV. Lajos császári udvara volt a középkorban, és a Szent Mihály templom -a legnagyobb reneszánsz stílusú templom az Alpoktól északra.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Münchenben szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK MÜNCHENBEN

Ezzel az iskolával a magas szakmai színvonal garantált.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Hackenstraße

Nyelvtanulás Münchenben

Szakmai gyakorlati lehetőség, nyári tábor illetve junior programok szintén elérhetőek ebben az iskolában.
Többféle típusú nyelvtanfolyamot találsz itt, mint pl. általános, intenzív, magánórák, esti illetve mini kurzusok, 250 EUR ártól kezdődően.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, stúdió apartmanban vagy hotelben.

Iskola további helyszíne: Berlin, Köln

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, írj nekünk, mi segítünk neked megszervezni külföldi nyelvtanulásodat!

Kapcsolódó bejegyzések: