CIPRUS

Nyelvtanulás külföldön: Ciprus / NoVa Experience

Angol és török nyelvtanfolyamok Ayia Napan, Limasolon

SZAKMAI GYAKORLAT
Cipruson

Nyári táborok Ayia Napan

CIPRUS

Ciprus hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, a görög és a török is hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha görögül, törökül, vagy éppen angolul szeretnél tanulni.

Ciprusi programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Cipruson szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Cipruson, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Cipruson élhetsz és tanulhatsz angolul, görögül vagy törökül. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Ciprus

HIVATALOS INFORMÁCIÓK CIPRUSRÓL

Államforma: Elnöki Köztársaság
Főváros: Nicosia
Hivatalos nyelv: Görög, török
Népesség: 838 897 fő
Terület: 5895 km²
Pénznem: Ciprusi font

Az angol nyelvtanulás / török nyelvtanulás mellett miért érdemes még Ciprust választanod?

Ciprus állam, hivatalos nevén a Ciprusi Köztársaság, a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, Törökországtól kb. 70 km-re délre található.

Földrajzi szempontból Ázsiához tartozik, de kulturális és politikai szempontból is Európa része. 2004. május 1. óta az Európai Unió tagja.

Ciprus szigete mediterrán éghajlatú, nem túl csapadékos nyarak jellemzik.

A sziget görög lakossága ortodox keresztény vallású, így ez a sziget legnagyobb felekezete.

Az ország fővárosa Nicosia a sziget középső részén található, amely kettéosztja a déli, szabad és főként görögök, illetve az északi, Törökország által megszállt és főként törökök lakta részeket.

A szigetország kulturális szempontból két egymástól viszonylag határozottan elkülönülő részre osztható: a görög és török ciprióták egyaránt őrzik kulturális hagyományukat, amely szorosan összefonódik Görögország és Törökország kulturális hagyományaival és életével.

A ciprusi konyha különleges, egészséges, és nem terheli meg a szervezetet. Az ételek mediterrán jellegűek, különlegességüket azonban az ízesítésnek a közel-keleti konyha fűszereivel való keverése adja meg.

Legjellegzetesebb az ún. meze. Egyes kutatások szerint Cipruson állították elő a Mediterráneum első borait. A sziget leghíresebb bora az édes Commandaria, ami Ciprus különlegessége.

Kultúrális világörökségei közé tartozik Paphos, mely antik épületek maradványai, római villák, mozaikpadlók összessége, és a Tróodosz-hegység festett templomai.