Vízum Ausztráliába

Ausztrál vízum1Minden Ausztráliába utazó magyar állampolgárnak szükséges vízummal rendelkeznie, a vízum típusa a beutazás céljától függ.

Turista vízum / E-Visitor vízum
Amennyiben turizmus céljából szeretnél Ausztráliába utazni, vagy 3 hónapnál kevesebb időt szeretnél tanulással tölteni Ausztráliában, úgy elég csak a turista vízumra jelentkezni. Ezen vízummal rendelkezők nem vállalhatnak munkát Ausztráliában kint tartózkodásuk alatt.
A turista vízumot online is meg tudod igényelni (e-Visitor vízum), melyeknek elbírálási ideje legtöbb esetben 24 órán belül megtörténik, amennyiben megfelelsz minden feltételnek.

Teljes körű Ausztrál Turista / E-Visitor Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Tanuló vízum

Ha 3 hónapnál tovább szeretnél Ausztráliában tartózkodni, és a beutazás célja elsősorban tanulás, úgy tanuló vízum (Student Visa) igénylése szükséges. A tanuló vízummal rendelkező diákok, és azokkal egy vízumon lévő közvetlen hozzátartozói, a tanulás mellett, kéthetente 40 órában munkát vállalhatnak, az iskolaszünetekben pedig megengedett a teljes idős munkavállalás. Abban az esetben, ha mesterképzésen veszel részt, akkor a veled egy vízumon kiutazó hozzátartozód korlátlan óraszámban vállalhat munkát.

A tanuló vízum egyik nagy előnye, hogy kintről, Ausztráliából is meghosszabbítható, továbbá erről a vízumról feljebb lépve van lehetőség munkavállalói vízumot igényelni, vagy a letelepedést kérvényezni, természetesen bizonyos feltételek mellett.

A teljes körű vízumügyintézés a vízumelbírálással együtt körülbelül 3 hónapot vesz igénybe, és térítésköteles.

Szükséges dokumentumok:
– Iskola hivatalos visszaigazolása (CoE), hogy befizetted a tandíjat/tankönyveket/biztosítást, mert erre az időre adják ki a vízumot is majd
– Érvényes útlevél
– Megfelelő anyagi fedezet felmutatása a kinti megélhetési költségekre (ez jelenleg 20.290 AUD 1 évre a fő vízum kérelmezőnek, 7.100 AUD az élettársnak egy évre, és 3.040 AUD per év a gyermeknek. 2018.02.01-től. Forrás: https://archive.homeaffairs.gov.au/trav/stud/more/student-visa-living-costs-and-evidence-of-funds )
– Munkáltatói igazolás, ha van ilyen
– Iskolalátogatási (amennyiben itthon még diák vagy)
– Legmagasabb iskolai végzettséget adó igazolásod
– Nyelvvizsga bizonyítvány (ha van ilyen)
– Korábbi ausztrál vízumok (ha volt)
– Erkölcsi bizonyítvány (csak 1 évnél hosszabb tanulmányok esetén)
– Repülőjegy foglalás és 2.000 AUD fedezet erre a célra, vagy már kifizetett repülőjegy másolata
– Kötelező orvosi vizsgálat eredménye

Vízum igényléssel kapcsolatos költségek (2019):
Vízumdíj: 575 AUD
Kötelező orvosi vizsgálat: 30.000 HUF

Amennyiben többen szerepelnek egy vízumkérelmen, úgy az alábbi plusz vízumdíjakkal kell számolni:
Ugyanazon a vízumon való jelentkezéskor házastársnak vagy élettársnak: +430 AUD
Ugyanazon a vízumon való jelentkezéskor 18 éven aluli gyermeknek: +140 AUD

Teljes körű Ausztrál Tanuló Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.


Work and Holiday Vízum (sublcass 462)
2017 január 1-től a magyar állampolgárok is jelentkezhetnek erre a típusú vízumra. Évente 200 magyar állampolgárnak van erre lehetősége, ami minden év július 1-én indul újra. A jelentkezés egyébként folyamatos.

Amit a fent említett vízumról tudni kell:
– Maximum 12 hónapra igényelhető
– Megengedett a rövid távú munkavégzés -egy és ugyanazon munkáltatónál maximum 6 hónapig lehet elhelyezkedni
– Megengedett a rövid távú tanulmányok folytatása -maximum 4 hónapig
– Csak az országon kívül lehet ilyen típusú vízumot igényelni
– Évente 200 magyart fogadnak Ausztráliában ilyen vízumon
– Egyedül maga a jelentkező lehet rajta a vízumon, tehát még gyermeke sem lehet vele ugyanazon a vízumon, illetve nem is tartózkodhat vele Ausztráliában
– Van lehetőség egy 2-ik Work and Holiday Vízumra is jelentkezni, amennyiben az elsővel legalább 3 hónapot Észak-Ausztráliában a turizmus, vendéglátás, mezőgazdaság, erdészet vagy halászat területén dolgozott a jelentkező
– A vízum érvényességi ideje alatt bármennyiszer el lehet hagyni az országot, illetve visszatérni Ausztráliába
– A vízumigénylés online történik

Különböző követelményeknek kell megfelelni, illetve különböző dokumentumokat kell bemutatni, ilyenek:

– Kizárólag 18-30 év közöttiek jelentkezhetnek rá (Aki már betöltötte a 31. évet, nem jelentkezhet.)
– Megfelelő pénzügyi fedezet felmutatása (kb. 5.000 AUD) + retúr repülőjegy vagy annak fedezete
– Megfelelő egészségügyi állapot
– Érvényes útlevél
– Erkölcsi bizonyítvány (amennyiben kérik a követségen)
– Minimum 2 év felsőoktatási tanulmányok felmutatása
– Megfelelő angol nyelvvizsga bemutatása (min. IELTS 4.5, TOEFL 32, CAE 147 Advanced, stb. egy évnél nem régebbi nyelvvizsga)
– Támogatói levél a magyar államtól (Csak személyesen, Budapesten igényelhető.
http://www.nyilvantarto.hu/hu/ausztral_whs_vizum)

A Work and Holiday Vízum elbírálása kb. 3 hetet vesz igénybe, és térítésköteles. 
Vízum igényléssel kapcsolatos költségek:

Vízumdíj: 450 AUD

Teljes körű Ausztrál Work and Holiday Vízum ügyintézéséhez kérd bátran a NoVa Experience segítségét elérhetőségeinken.

További részletes információk az ausztrál vízumokkal kapcsolatosan angol nyelven: http://www.immi.gov.au/