VENEZUELA

Nyelvtanulás külföldön: Venezuela / NoVa Experience

NYELVTANFOLYAMOK
Venezuelában

SZAKMAI GYAKORLAT
Venezuelában

NYÁRI TÁBOROK
Venezuelában

VENEZUELA

Venezuelában a spanyol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Venezuelai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Venezuelában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Nyelvtanulás Venezuelában

HIVATALOS INFORMÁCIÓK VENEZUELÁRÓL

Államforma: Elnöki Köztársaság
Főváros: Caracas
Hivatalos nyelv: Spanyol
Népesség: 27 730 469 fő
Terület: 916 445 km²
Pénznem: Bolívar

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Venezuelát választanod?

Venezuela nevének jelentése: kis Velence (a Venecia kicsinyítőképzős alakja spanyolul). 

Dél-Amerika északi részén terül el. Természetes határa a tengerpartja a Karib-tenger illetve az Atlanti-óceán mentén, mintegy 2 800 km hosszan. Délen Brazíliával 2200 km hosszú határszakasza van; kelet felé a Guyanai Köztársasággal 743 km hosszú a határa, nyugaton Kolumbia a szomszédja, mintegy 2050 km hosszú szakaszon. Északon tengerpart (a Karib-tengeren), keleten Guyana, délen Brazília, nyugaton Kolumbia határolja. Repülőterek száma: 127 (a legjelentősebb Caracas nemzetközi repülőtere).

A klíma trópusi, a tengerpart gyönyörű. A legszebb strandok a híres Margarita szigeten találhatóak.
Páratlan úticél a természeti szépsegei miatt: pl. a 972 m magas Angel Fall (Angyalok vízesése), amely legmagasabb a földön, vagy az Orinoco folyó , amely a harmadik legnagyobb folyam a világon.

Venezuela idegenforgalma jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedben, különösen a kedvező földrajzi helyzete, a különböző tájegységek, a gazdag flórájának és faunájának köszönhetően, továbbá hogy egész évben élvezhető a kellemes trópusi éghajlata. Margarita szigete egyike az ország legfontosabb turisztikai célpontjainak.
Venezuela fővárosa Caracas egy igazi fejlődő, nyüzsgő metropolisz, 3,5 millió lakossal az északi parton egy völgyben terül el. Párhuzamosan megtalálhatók itt Dél-Amerika modern építészetének büszkeségei és papírdobozokból épült nyomornegyedek.

A látnivalók közül kiemelkedik a Casa Natal de Bolívar 17. századi katedrális, a Santa Capilla 19. századi neogótikus kápolna, mely párizsi névrokonának hasonmása, Simon Bolívar szülőháza, a Miraflores palota, a kolonializmus korából maradt épületeivel a Petares kerület, és a Central park, amely a város modern tervezését dicséri.