PANAMA

Nyelvtanulás külföldön: Panama / NoVa Experience

Spanyol nyelvtanfolyamok Panamavárosban, Bocas del Toroban, Boquete-ben

SZAKMAI GYAKORLAT
Panamában

NYÁRI TÁBOROK
Panamában

PANAMA

Panama hivatalosan egynyelvű és multikulturális állam, a spanyol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Panamai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Panamában szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár egy tanévet is tölthetsz Panamában, és tanulhatsz spanyolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Panama

HIVATALOS INFORMÁCIÓK PANAMÁRÓL

Államforma: Elnöki Köztársaság
Főváros: Panamaváros
Hivatalos nyelv: Spanyol
Népesség: 3 320 000 fő
Terület: 78 200 km²
Pénznem: Panamai Balboa

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Panamát választanod?

Panama Közép-Amerika legdélibb állama. Természetes hidat képez Dél- és Észak-Amerika között. Nyugatról Costa Rica, keletről Kolumbia határolja, északi partjait az Atlanti-óceán, déli partjait a Csendes-óceán mossa.

Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak. Az összes évi csapadékmennyiség az esős évszakban hullik le, emiatt a turizmus néhány ágazata szezonális jellegű. A leghidegebb hónap október (középhőmérséklete 26 °C), legmelegebb április (középhőmérséklete 28 °C). Legcsapadékosabb október (21 csapadékos nap). Ekkor zivatarok gyakran előfordulnak. Legszárazabb hónap március (két csapadékos nap). A hőmérséklet a magas hegységekben alacsonyabb. A Talamanca-hegységnyugati oldalán néha fagy, de sohasem havazik. 

Panama partjait nem érik el a hurrikánok. Ez nagy előny más trópusi turista célpontokkal szemben. A levegő páratartalma rendkívül magas (néha eléri a 70%-ot), mely a tengeráramlatoknak köszönhető. Turisztikailag a száraz évszak a fontosabb. 

Panama ökoszisztémái a világon a legérdekesebbek és legfontosabbak közé tartoznak. Az a változatosság, amely a növény- és állatvilágot jellemzi, számos dologgal magyarázható. Ezek közül a legfontosabbak a földtörténeti kialakulás és az előnyös földrajzi elhelyezkedés, nevezetesen, hogy a földszoros egyfajta összekötő hídként a kontinens északi és déli féltekéjét összekapcsolja.

A keskeny földsáv lehetővé tette az elszigetelődött állat- és növényfajok északról délre történő vándorlását, mely 3 millió év alatt a kontinens teljes benépesüléséhez és egyedül a földszoros régiójában 12 sajátságos élettér kialakulásához vezetett.

Amilyen kicsi az ország, olyan nagy befolyással van a nemzetközi áruforgalomra. Minden évben közel 13 000 hajó kel át a Panama-csatornán az év 365 napján, 24 órában.

A világkereskedelemben megjelenő áruk 10%-a a csatornán megy keresztül, mely igen jelentősnek mondható.

Éveken keresztül az ország legnagyobb bevételét a csatorna jelentette, azonban ez a tendencia megváltozott, amikor is négy éve a turizmus a legnagyobb exportbevételt produkálja.