COSTA RICA

Nyelvtanulás külföldön: Costa Rica / NoVa Experience

Spanyol nyelvtanfolyamok Turrialbán

SZAKMAI GYAKORLAT
Costa Rica-n

NYÁRI TÁBOROK
Costa Rica-n

COSTA RICA

Costa Rica hivatalosan egynyelvű és multikulturális állam, a spanyol a hivatalos nyelv, így tökéletes választás, ha spanyolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Costa Rica-i programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Pezsgő diákélet vár rád, ha Costa Ricán szeretnél nyelvet tanulni!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár egy tanévet is tölthetsz Costa Ricán, és tanulhatsz spanyolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Costa Rica

HIVATALOS INFORMÁCIÓK COSTA RICA-RÓL

Államforma: Elnöki Köztársaság
Főváros: San José
Hivatalos nyelv: Spanyol
Népesség: 4 328 000 fő
Terület: 51 100 km²
Pénznem: Costa Rica-i Colón

A spanyol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Costa Ricát választanod?

A közép-amerikai kontinenshídon elterülő ország Costa Rica. Karib-tengeri és csendes-óceáni partvidékét keskeny síkság kíséri.

A világ legboldogabb országa a „happyplanetindex” szerint.

Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik. A száraz időszak december és április között van, a csapadék főleg június és augusztus között van. Az évi középhömérséklet San Joséban 20 Celsius-fok.

A costa rica-i ételek nagyon egyszerűek, de sok olajjal és fűszerrel készítik el őket, így az európai gyomor számára elsőre nehéznek tűnhet. A legtöbb étel fő alapanyaga a rizs vagy a bab. Az ország nemzeti étele a gallo pinto, ez a fekete babból és sült rizsből készült finomság, melyet többnyire reggelire szolgálnak fel. Érdemes kipróbálni a kókusztejjel elkészített változatát is. Később a gallo pinto-t ízesítik egy kis káposztával, paradicsommal és hússal, és készen is van az ízletes ebéd. Zöldséget nyersen nagyon ritkán szolgálnak fel, érdemes felkészülni rá, hogy a costa rica-iak minden megsütnek, amit lehet.

Érdekesség, hogy a több mint 1000 km hosszú tengerpart ellenére a rákok, halak nagyon drágák, mert keveset halásznak, főleg importálják a tengeri ételeket. Az ország egyik nemzeti itala a guaro, egy cukornádból készített brandyfajta, aminek íze ugyan nem sok van, de alkoholtartalma annál több.

Ezen kívül szívesen isszák a fresco de frutas nevű italt is, amit leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy egy kóla-víz alapon lebegő gyümölcssaláta. A turisták egyöntetű véleménye szerint nagyon finom.