DÉL-AFRIKA

Nyelvtanulás külföldön: Dél-Afrika / NoVa Experience

Angol nyelvtanfolyamok Fokvárosban, Port Elizabethben

Angol szakmai gyakorlat Fokvárosban

Nyári táborok Fokvárosban

DÉL-AFRIKA

Dél-Afrika a kontinens egyik legfejlettebb, legbefolyásosabb, igazi kozmopolita állama. Az országban sok száz nyelvet ill. nyelvjárást beszélnek, az angol az egyik főbb nyelv, így tökéletes választás, ha angolul szeretnél anyanyelvi környezetben tanulni.

Dél-afrikai programjainkról és aktuális akcióinkról kérd ingyenes konzultációnkat elérhetőségeinken!

Lenyűgöző környezetben tanulhatsz nyelvet, ha Dél-Afrikát választod helyszínül!

Az eredményes nyelvtanulás titka a jó tervezés. Ha már tudod, hogy milyen nyelvet szeretnél megtanulni, mi a célod, milyen szintű nyelvtudást szeretnél megszerezni és mennyi idő áll a rendelkezésedre, akkor tudsz könnyen választani az általunk kínált lehetőségekből.

Akár középiskolai tanévet is tölthetsz Dél-Afrikában, vagy szakmát tanulhatsz. Léteznek egyetemi csereprogramok, ösztöndíjak és szakmai gyakorlatok is melyekkel tartósabb ideig Dél-Afrikában élhetsz és tanulhatsz angolul. Ezek azért jó megoldások, mert a nyelvtudás anyanyelvi szintű lesz.

A tervezés azonban nagyon fontos, mert minden életkornak megvan a maga feladata és az a nyelvtudási szint, amit el kell érni ahhoz, hogy elérd a kitűzött célodat. Például, ha eldöntötted, hogy 18 évesen külföldön szeretnél dolgozni, ideális lenne, ha már 14 éves korodtól nyaranta két hetet külföldön töltenél. Ezzel 18 éves korodra megszerezheted azt a nyelvi és kulturális hátteret, amivel már nemcsak kisegítő munkát, hanem olyan állást is megpályázhatsz, ami hosszútávon segít a karriered megalapozásában. Ez a munka minőségében és fizetésben is hatalmas különbség és anyanyelvi közegben lehet dolgozni.

Külföldi tanulmányutak, szakmai gyakorlat, önkéntes munka a Dél-Afrikai Köztársaságban

HIVATALOS INFORMÁCIÓK DÉL-AFRIKÁRÓL

Államforma: Szövetségi Köztársaság
Főváros: Fokváros, Pretoria, Bloemfontein
Hivatalos nyelv: Angol, Afrikaans, Bantu
Népesség: 44 344 136 fő
Terület: 1 219 912 km²
Pénznem: Dél-afrikai Rand

Az angol nyelvtanulás mellett miért érdemes még Dél-Afrikát választanod?

Az afrikai kontinens déli szegletében található a Dél-afrikai Köztársaság.

Északon Botswana és Zimbabwe, északnyugaton Namíbia, északkeleten Mozambik határolják, nyugaton az Atlanti-óceán, keleten az Indiai-óceán mossa partjait. Két önálló királyság található az ország területén belül: Lesotho és Szváziföld.

Afrika egyik legfejlettebb állama. Partvonala majdnem 3000 km hosszú és rendkívül szabályos, csak a déli szakasza tagolt, ahol az Agulhas (Tű)-fok, a kontinens legdélebbi pontja található a Jóreménység-fokától kb. 150 km-re délkeletre. Leghosszabb folyója az Orange (vagy Oranje).

Mérsékelten meleg szubtrópusi övezetben fekszik. Fokvárosban 12 °C, Durbanban 18 °C, a tengerparttól távolabbi Johannesburgban pedig 10 °C az átlagos téli, júniusi hőmérséklet; a nyári (januári) átlaghőmérséklet nyugaton 21 °C, a keleti tengerparton és a felföldön 25 °C. A csapadék nyáron hullik, kivétel a Fokföld, melynek éghajlata mediterrán jellegű.

Állatvilága rendkívül gazdag: oroszlán, fehér és fekete orrszarvú, elefánt, kafferbivaly, leopárd, zebra és hiéna, valamint víziló kószál szabadon. Nagyon változatos a madárvilág is. Sok helyütt vannak mérges kígyók (puffogó vipera, zöld- és fekete mamba), skorpiók.

Az 1994-ben életbe lépett alkotmány szerint államformája kétkamarás törvényhozással rendelkező többpártrendszerű parlamentáris köztársaság. A kétkamarás parlament a négyszáz fős nemzetgyűlésből és a kilencven tagú szenátusból áll.

Az országban sok száz nyelvet, illetve nyelvjárást beszélnek.