Üdvözlet Lyon-ból..

Adrienn pár napja érkezett meg Franciaországba, azon belül is Lyon-ba, ahol máris megkezdte francia nyelvtanulmányait. Küldött nekünk egy kis helyzetjelentést az első napokról, majd még várjuk tőle a folytatást 🙂

Szia Nóri!

nyelvtanfolyam-franciaorszagban-2A suli igazán tetszik, 2 tanárom van, egyikőjükkel az írást gyakoroljuk sokat, a másikkal pedig leginkább a beszédre megyünk rá. Az osztálytársaim a világ minden részéről érkeztek, de európai rajtam kívül csak egy német lány van, akivel nagyon jó barátok lettünk. Az osztályban a hangulat mindig nagyon jó, eredendően a kis létszámból, mert ugye csak 6-an vagyunk 🙂 Szerintem így sokkal jobb, mert személyesebbé válnak az órák, és több idő jut egyénenként. Csapatban is dolgozunk elég sokat, és már most nagyon sokat fejlődtem. Az órarend naponta változik, van amikor délelőtti és van amikor délutáni óráink vannak, kivéve szerda, amikor egész nap bent vagyunk. Órák után próbáljuk közösen eltölteni a szabadidőnket és még ott is próbálunk franciául beszélni egymással. Most még lassabban megy, de egyre magabiztosabb vagyok. Most hétvégén várost néztünk, de mindenhová persze nem lehet eljutni, sok a látnivaló. A koli is tetszik, aránylag tiszta, és a szobám is elég nagy számomra. A fürdő és a konyha közös, minden szinten 2 van. Ezzel nincs baj, mert még soha nem kellett várnom a mosdóra, vagy a konyhában a tűzhelyre. A koli területén ezen kívül van még mosoda, étkezde, közös helyiség ahol lehet tévézni, vagy akár csocsózni és zongorázni is. Én személy szerint gyalog járok suliba, hogy kicsit fitt maradjak, mert nem vészes a távolság a sulihoz, de sokan a buszt választják a hideg miatt. Boltok és pékségek is vannak a kolihoz közel, és posta meg gyógyszertár is. Most ennyi jutott eszembe hirtelen, de írok még ha akad valami érdekesség. Szép estét neked!

Üdv, Adrienn

Már kaptunk is még egy levelet Adrienntől, szemmel láthatóan nagyon jól érzi magát Lyon-ban, partner nyelviskolánkban:

Szia Nóri!

Gondoltam küldök egy képet, mert végre sikerült összehozni az osztállyal. Képzeld hétfőtől a haladó csoportba kerülök, kíváncsian várom. Nagyon szeretem a sulit, iszonyatos jó fej mindenki. Sokat fejlődtem már ezidáig is, és ennél csak jobb lesz február végére. Amikor időm van a várost fedezem fel, már 4 múzeumban jártam. Hétvégente pedig mindig van valami közös program az osztállyal, nagyon összetartóak vagyunk szerencsére. Jó olvasni arról, hogy te is kapcsolatban maradtál a külföldi barátokkal ennyi év óta is, én is hasonlót várok néhány embertől itt. 🙂 Írok majd még, ahogy időm engedi. Szép hétvégét!

Üdv, Adrienn

Ha Neked is kedved támadt Franciaországban nyelvet tanulni, esetleg ott tölteni szakmai gyakorlatodat,  nézz szét ajánlataink között, az alábbi linkekre kattintva:

Nyelvtanfolyam Franciaországban
Szakmai gyakorlat Franciaországban