Nyelvtanfolyamok Oroszországban

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK MOSZKVÁBAN

Nyelvtanulás Moszkvában

Moszkva Oroszország fővárosa, és a Moszkva folyó partján fekszik. A város határain belül 49 híd szeli át a folyót és csatornáit. 2009-ben a világ harmadik leggazdagabb városa volt az itt élő milliárdosok számát tekintve. Épületei és metróállomásai világhírűek. A leghíresebb ilyen épületek közé tartozik a Kreml -kormányzati negyed, Moszkva legrégebbi épületegyüttese-, a Szent Vazul-székesegyház, a Hét nővér és még sok más. Az Osztankinói tévétorony elkészültekor, 1967-ben a világ legmagasabb szabadon álló építménye volt, ma a harmadik helyet foglalja el. Moszkvában 96 park és 18 kert -ebből négy botanikus kert- szolgálja a moszkvaiak rekreációs igényeit. A 600 hektáron elterülő Szokolnyiki park négyszer nagyobb a londoni Hyde Parknál, és egy zöld labirintus is található benne, az Izmajlovszkij park pedig hatszor nagyobb, mint a New York-i Central Park. Moszkva az orosz művészetek központja, 61 múzeuma és 27 kiállítóterme van, a legnevesebb művészeti múzeum a Tretyjakov galéria. Moszkva az előadóművészetek központja is, világhírűek a színházai, a balett- és a filmművészete is. A városnak 99 filmszínháza és 93 színháza van, ezek közül a legismertebb a Nagyszínház, a Kisszínház és a Taganka. Moszkva éjszakai élete igen élénk, a legnépszerűbbek a Tverszkaja utcán található szórakozóhelyek. A város egyre népszerűbb célpont a turisták körében, a város UNESCO által a világörökségi listára felvett ismertebb látványosságai közé tartozik a Kreml és a Vörös tér, a kolomenszkojei Mennybemenetel-templom, melyek mind a 14. és a 17. század között épültek. Népszerű turistacélpont még a Moszkvai Állatkert is. Látnivalói még: Kolomenszkoje skanzen, Vörös tér: az ünnepi felvonulások helyszíne, Osztankinói Seremetyev kastély, Kuszkovo, Manyezs, a Moszkvai Állami Egyetem tornya, mely egyben kilátó is, és a Novogyevicsi kolostor. Érdemes ide ellátogatni, rengeteg történelmet és izgalmat rejt a város.

A helyi nyelviskolák huszonéves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Moszkvában szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK MOSZKVÁBAN

A magas szakmai színvonal garantált ebben az iskolában.
Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Gruzinsky

Nyelvtanulás Moszkvában

Szakmai gyakorlati lehetőség egyaránt elérhető ebben az iskolában.
Többféle kurzus közül választhatsz, van: általános, intenzív, üzleti orosz, nyelvvizsga felkészítő, vagy akár magánórákra is beíratkozhatsz, már heti 280 EUR ártól kezdődően.
Kurzusaidat kiegészítheted zene illetve irodalom órákkal is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, diákszálláson, vagy hotelben.

Iskola további helyszíne: Szentpétervár

NYELVTANULÁSI LEHETŐSÉGEK SZENTPÉTERVÁRON

Nyelvtanulás Szentpéterváron

Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Finn-öböl partján, a Néva-folyó torkolatában. Korábbi nevei Petrográd illetve Leningrád voltak. Négy és fél millió lakosával Moszkva után az ország második legnagyobb városa. Szentpétervár az irodalomban, a zenében és a színházban is világszerte élenjáró. Szentpéterváron minden nagy vallás temploma megtalálható, itt van a világ legészakibb mecsetje is többek között. Szentpétervár a balett egyik legfontosabb fejlődési helyszíne, talán a világ leghíresebb balettiskolája, az 1738-ban alapított Vaganova balettakadémia is itt található. A város több nevezetes könyvtárral rendelkezik. A Szaltikov-Scsedrin Könyvtár a 30 milliós kötetgyűjteményével a második legnagyobb könyvgyűjteménnyel rendelkező intézmény Oroszországban. A legismertebb orosz művészek közül többen éltek és dolgoztak Szentpéterváron. Az irodalom szereplői közül Puskin, Dosztojevszkij, Gogol és Ahmatova emelkednek ki. Szentpétervár sokáig az orosz cárok székhelye volt. A városban tartották vagyonuknak jelentős részét, amelynek bizonyítékait ma is láthatjuk. A város körülbelül 250 múzeummal és 4000 védett kulturális-, történelmi- és építészeti emlékkel rendelkezik. A pétervári épületek 15%-át (kb. 2400 épületet) az UNESCO műemlékvédelem alá helyezte. Látnivalók még továbbá: Téli Palota, Péter-Pál-székesegyház, Péter-Pál erőd, Izsák székesegyház, Ermitázs, Admiralitás, Peterhof, Puskinváros, Szmolnij épületegyüttese, Nyevszkij proszpekt stb. A turizmus a város gazdaságának egyik legfontosabb ága, az UNESCO rangsora alapján a város bekerült a tíz legvonzóbb úti cél közé.

A helyi nyelviskolák sokéves tapasztalattal, garantáltan magas színvonalú képzésben részesítenek, ha úgy döntesz, hogy Szentpéterváron szeretnél nyelvet tanulni.

NYELVISKOLÁK SZENTPÉTERVÁRON

Az általunk javasolt nyelviskola a városközpontban található.

» Inzhenernaya

Nyelvtanulás Szentpéterváron

Szakmai gyakorlati lehetőség illetve önkéntes munka végzése egyaránt elérhető ebben az iskolában.
Többféle kurzus közül választhatsz, van: általános, intenzív, üzleti orosz, nyelvvizsga felkészítő, vagy akár magánórákra is beíratkozhatsz, már heti 280 EUR ártól kezdődően.
Kurzusaidat kiegészítheted zene illetve irodalom órákkal is.
A szállás igény szerint fogadó családoknál, apartmanban, hotelben vagy hostelben.

Az iskola további helyszíne: Moszkva

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, írj nekünk, mi segítünk neked megszervezni külföldi nyelvtanulásodat!